Aşırı sıcak hava dalgası geliyor: Kavrulacağız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aşırı sıcak hava dalgası geliyor: Kavrulacağız

Yunanistan’da Atina Ulusal Gözlemevi’nin araştırma direktörü Kostas Laguvardos’un bildirdiğine göre, ülkedeki ilk sıcak hava dalgası kapıya dayandı.

Önümüzdeki bir hafta çok yüksek sıcaklıkların hakim olacağı tahmin ediliyor.

Özellikle 11 Temmuz Salı gününden itibaren ülkede sıcaklıkların 37 derecenin üzerinde olacağı görülürken, 12 Temmuz Çarşamba gününden itibaren termometreler daha da yükselmeye başlayacak.

Laguvardos ‘İlk kanıt gibi görünen şey, önümüzdeki Salı başlayacak ve muhtemelen 7 gün boyunca sürecek yüksek sıcaklık dönemi olacak. Benim değerlendirmem, birçok bölgede 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar göreceğimiz ve önümüzdeki hafta sonu bu sıcaklıkların zirveye ulaşacağı’ diyor.

Kendisinin de vurguladığı gibi Pazartesi günü İspanya, Güney Fransa ve İtalya’da iyice hissedilecek sıcak bir istila başlıyor. İspanya, Güney Fransa, Sardunya, Korsika ve Sicilya’nın çoğu Çarşamba ve Perşembe’ye kadar bu sıcak hava kütleleri tarafından kaplanacak ve Çarşamba gününden itibaren Yunanistan ve Balkanlar’ı da etkileyecek.

‘Salı gününden itibaren yüksek sıcaklıklar başlayacak. Bu tahminler doğrulanırsa ve 20 Temmuz’a kadar devam ederse, sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkması muhtemel. Bu, henüz emin olmadığımız süre için ilk akım. Şu anda görünen, önümüzdeki hafta Orta Akdeniz’in büyük bir bölümünü geçecek yeni bir sıcaklık istilasına sahip olacağımız ve ilk eğilim, istilanın şimdiye kadar göedüklerimizden daha yüksek olacağı’ diyor Laguvardos.

Aynı zamanda orman yangını riski artacağı için dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Atina Ulusal Gözlemevi’nin araştırma direktörü, ’11 Temmuz – 20 Temmuz tarihleri arasında yüksek sıcaklıkların insanlar üzerinde yaratacağı etkilerin yanı sıra tarımsal ürünler ve orman yangınları üzerinde de etkileri olacaktır. Islak ve serin bir Haziran ayı geçirmemize rağmen, ormanlarda yüzeyde bulunan ince yakıt çok çabuk kurur. Bu kısımda da çok fazla ilgiye ihtiyacı var. İlk görüntü olarak orman yangınları açısından tehlikeli bir döneme girdiğimiz’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...