Yunanistan: Yaz indirimleri başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan: Yaz indirimleri başladı

Yunanistan’da 2023 yaz indirimleri 10 Temmuz Pazartesi günü başladı ve 31 Ağustos Perşembe gününe kadar sürecek.

İndrimler, yüzde (%) ile (örneğin: ‘%20 indirim’) olduğu gibi, belirli bir miktar ile de (örneğin ‘10 evro indirim’) duyurulabilir.

Uygulanan önceki (yüksek) fiyatı listelemenin yanı sıra yeni (düşük) bir fiyat listelenir. Önceki fiyat silinmiş bir biçimde görüntülenebilir, örneğin ‘Şimdi 50 evro, önce 100 evro idi’ veya ‘50 evro, (silik) 100 avro’.

Önceki fiyat, fiyat indirimi uygulanmadan önceki 30 günlük süre içinde işyeri tarafından uygulanan en düşük fiyat anlamına gelir.

Ürün piyasada kalalı 30 günden az olduğunda önceki fiyat, ürünün piyasada bulunduğu süre boyunca üye işyerinin uyguladığı en düşük fiyattır.

Fiyat indiriminin uygulanmasından önceki 30 gün boyunca kademeli olarak düşürülmesi durumunda, önceki fiyat, birbirini izleyen fiyat indirimlerinden ilkinin uygulanmasından önce yürürlükte olan fiyat anlamına gelir.

Cezalar ağır olduğundan, indirim ve indirimli fiyatlara ilişkin hükümlere uyulmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Yasayı ihlal edenler, yıllık cironun yüzde 1’ine eşit bir miktarda ve her durumda 10.000 evrodan az olmamak üzere para cezasına çarptırılır.

İndirimlerin yanlış veya yanıltıcı olduğu ağırlaştırıcı durumda, yıllık cironun yüzde 2’si oranında ve her halükarda 20.000 evrodan az olmamak üzere para cezası verilir.

Son olarak, mağazalar isteğe bağlı olarak satışların başlamasından sonraki ilk Pazar günü, yani 16 Temmuz 2023 tarihinde 11:00 – 15:00 saatleri arasında açılabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...