Ambulans yokluğu 3 yeni ölüme neden oldu: Tepkiler büyüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ambulans yokluğu 3 yeni ölüme neden oldu: Tepkiler büyüyor

Görsel arşivden kullanılmıştır.

Yunanistan’da sağlık yapılarındaki ve acil servis gibi temel altyapıdaki eksiklikler nedeniyle hastaların hayatını kaybettiği son trajik olaylar, sorunların çözülmesi ve ambulans beklerken hayatını kaybetmemek için önlemler alınmasını zorunlu kılmakta.

Yetkililer, personel yeterli olmadığı için, hem de turizm sezonunda, bu olayların artmasının beklendiğini vurgularken, olaylar az değil ve ne yazık ki tekrarlanıyor.

Evia-Mantoudi’de 74 yaşındaki bir adam, ambulans olmadığı için zamanında hastaneye yetişemedi ve acil bakıma erişemedi ve sonunda bir akrabasının özel arabasıyla Çarşamba günü Sağlık Ocağı’na götürüldü.

Lesvos’un Gavatha sahilinde bir kadın Kalloni’den gelen ambulansı beklerken hayatını kaybetti.

Birileri bunun sadece taşrada olduğunu ve büyük şehir merkezlerinde tedavinin daha acil olduğunu söylerse, Peristeri’de 52 yaşındaki adamın durumu Ulusal Acil Yardım Merkezi’nin (EKAB) karşılaştığı sorunların büyüklüğünü gösteriyor.

Tespit edilen sorunlarla derhal başa çıkmak için hükümet, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İtfaiye, Silahlı Kuvvetler ve Yerel Yönetim Kuruluşlarından 199 kişinin kısa bir eğitimden geçirildikten sonra EKAB ambulans ekibinde görev almasını kararlaştırdı.

Görevlendirilecek veya görevlendirilecek personelin şartı B sınıfı sürücü belgesine sahip olması ve temel ilk yardım bilgisi eğitimi almış olmasıdır.

Öte yandan bu kararname de sağlık çalışanları sendikalarının ve genel olarak vatandaşların tepkisini çekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...