Rodos’ta garson denizde siparişleri götürmek için neredeyse yüzüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodos’ta garson denizde siparişleri götürmek için neredeyse yüzüyor

Yunanistan’ın Rodos adasında ünlü bir sahil barında garsonların müşterilere servis yapmak için neredeyse yüzmeye zorlandığı çalışma uygulaması, bir tepki ‘fırtınasına’ neden oldu.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolar, yoğun tepki çekti.

Yemek tepsisini elinde tutan garson, tahta bir platform üzerinde bulunan müşterilere siparişi teslim etmek için boynuna kadar gelen suya giriyor.

Gıda ve Turizm İşçileri Federasyonu başkanı Yorgos Hocoğlu, ‘İnsanlık dışı çalışma koşullarından’ bahsederken ‘Bu, hizmet etmek için dalgıç üniforması giymemiz gerektiği anlamına mı geliyor?’ diye sordu.

Hocoğlu, ‘İşçilin orta çağlarındayız ve çalışan işe gittiğinde ve işe alındığında bu uygulamayı biliyor olsa bile, bu onun bir rejim haline gelmesi gerektiği anlamına gelmez ve bunların hepsi normal değildir’ dedi.

Rodos İşçi Merkezi, adanın diğer kurumları ile sürekli iletişim halinde ve Pazartesi günü Çalışma Müfettişliği’ne şikayette bulunulacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...