Frontex’ten Yunanistan’a ültimatom: İşbirliği yapın ve doğru bilgileri sağlayın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Frontex’ten Yunanistan’a ültimatom: İşbirliği yapın ve doğru bilgileri sağlayın

FRONTEX Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı İcra Direktörü Fabrice Leggeri Yunanistanda görevli sınır muhafızlarını teştif ederken

Frontex’in birkaç gün önce (ve tabii ki Pilos faciasından sonra) gerçekleşen son toplantısında söylenenlerden de görülebileceği gibi, Yunanistan’ın örgüt ile ilişkilerindeki konumu zor.

Görev süresi boyunca, örgütün Temel Haklar Ofisi’nin Yunanistan’ın hem Avrupa hem de uluslararası hukukun uygulanmasıyla doğrudan ilişkisi olan bir dizi konudaki duruşundan endişe duyduğu ortaya çıktı.

Bu nedenle, alınan bilgilere göre, Yunan makamlarının Frontex’ten göçmen taşıyan bir teknenin tespit edilmesi gerektiği gibi rapor vermemesini istediği belirli olayların olduğunu vurgulayarak, endişelerini dile getiriyor.

Avrupa teşkilatı ısrar edince Yunan makamlarının Yunan tarafına ‘uygun’ ve gerçek olmayan koordinatlar verdiği görülüyor.

İlgili haberde, 12 sığınmacının Yunan sahil güvenliği tarafından açık denize bırakıldığı 19 Mayıs tarihli New York Times haberinden de bahsediliyor.

Temel Haklar Ofisi olayla ilgili kendi soruşturmasını yürüttü ve aynı sonuçlara vardı.

Yunan makamlarının eylemi yasa dışıydı ve hem uluslararası hem de Avrupa yasalarını ihlal ediyordu.

Bu nedenle, Frontex ofisi, karakteristik olarak vurgulandığı gibi, Yunanistan’ın uluslararası uygulanabilir olanlarla uyumlu hale gelmesi için mümkün olan en güçlü önlemlerin alınmasını tavsiye etmekte.

O zamana kadar, Times’ın bildirdiği gibi, Frontex’in ülkedeki faaliyetlerinin askıya alınmasını ve Yunan makamlarıyla güven ilişkisi yeniden kurulur kurulmaz geri dönmesini teklif ediyorlar.

Bilgiler ayrıca Frontex’in Yunan makamlarından aldığı bilgilerin ‘yetersiz’ olduğunu belirtiyor.

Bu nedenle ilgili tüm bilgilerin gizli bile olsa gönderilmesi için yetkili Yunan makamlarına bir yazı gönderilmesi beklenmekte.

Ziller belli ki Göçmenlik Departmanı için çalıyor.

Bu mektupta, Frontex’in Yunan birliklerinde, karada ve denizde durumda somut bir iyileşme ve Yunan makamlarından daha iyi bilgi sağlanana kadar Yunanistan’daki faaliyetlerini askıya alacağı ülkeye bildirilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...