Çalışanlar için 400 evroluk DYPA programı: Son başvuru tarihi yaklaştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çalışanlar için 400 evroluk DYPA programı: Son başvuru tarihi yaklaştı

Yunanistan’da çalışanlara 400 evro destek sağlayan ‘İleri Gidiyoruz’ becerileri geliştirme programına katılmak için başvuru süreci 3 Temmuz Pazartesi günü sona eriyor.

Başvuru, TAXISnet kodlarıyla www.voucher.gov.gr sitesinde özel olarak çevrimiçi olarak yapılır.

Program, özel sektördeki 150.000 maaşlı işçinin dijital ve ‘yeşil’ beceri edinmelerini veya onları geliştirmelerini sağlıyor ve Avrupa Birliği-Yeni NesilAB tarafından 155 milyon evro tutarında finanse edilen Ulusal İyileşme ve Direnç Planı ‘Yunanistan 2.0’ çerçevesinde uygulanıyor.

Kursiyerler 80 saatlik teorik eğitim programından sonra bağımsız belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan sınavlara tabi tutulacaklar.

İstediği programı tamamlayan ve sertifika sınavlarına başarıyla katılan her çalışan eğitim saati başına 5 evro yani toplam 400 evro eğitim ödeneği alacak.

Seçenekler arasında temel dijital ofis araçları, sosyal medya pazarlaması ve e-mağaza yönetimi programlarından, veri analitiği, yapay zeka uygulamaları, lojistik ve tarım sektöründe dijital teknolojilerin benimsenmesi gibi daha yüksek düzeyde uzmanlık öğelerine kadar seçenekler yer alıyor.

İlgili duyuruda belirtildiği üzere çalışan eğitim programlarına başlama süresi 31 Temmuz, tamamlama süresi ise 15 Eylül 2023.

Daha fazla bilgi için, ilgilenenler www.dypa.gov.gr sitesini ziyaret edebilirler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...