Plajda raket oynayana 1000 evro ceza kesilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Plajda raket oynayana 1000 evro ceza kesilecek

Yunanistan’ın Attiki Eyaleti’nin Kavuriou ve Malçinioti sahillerinde tahta raketlerle oyun oynamaya karar verenlere 1.000 evro para cezası kesilecek.

Belirli Atina plajlarının girişine, yukarıdaki yasağı ve para cezasını belirten ilgili levhalar yerleştirilmiş durumda.

Vula – Vari – Vuliagmeni Belediye Başkanı Grigoris Konstandellos, tedbirin 2006’dan beri yürürlükte olduğunu açıkladı.

Söz konusu plajların yerleşim yerlerine çok yakın olduğunu, bu nedenle sabahtan akşama kadar çıkan raket sesinin bölge sakinlerini özellikle rahatsız ettiğini belirtti.

Konstandellos, ‘Fikir bizim değil, önceki yönetimden. Önceki ceza aşırı olduğu için 10 bin evro mertebesinde cezayı indirdik, bu nedenle 2022’de 1.000 evro yaptık’ dedi.

Belediye Başkanı, tedbirin denetlenmesinde bir sorun olduğunu, çünkü raket oynamaya gidenlerin büyük gruplar olduğunu ve belediye ile Yunan polisinin düzeni sağlamada sorun yaşadığını kaydetti.

‘2019’dan beri 25 kişiye para cezasını kestik. Bu, evet sahilde eğlendiğimize, ancak bu eğlencenin bölge sakinlerinin huzuru pahasına olmaması gerektiğine dair net bir mesaj göndermemize yardımcı oldu’ diye ekledi.

Son olarak, plajların girişlerinde bulunan ilgili tabelaların yabancılar tarafından kaldırıldığını ve bunun sonucunda belediyenin yılda yaklaşık 5 kez yeniden yerleştirdiğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...