Yeni Gümülcine Hastanesi’nin inşaatına ilişkin sözleşme ‘çok yakında’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Gümülcine Hastanesi’nin inşaatına ilişkin sözleşme ‘çok yakında’

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrine yeni bir hastanenin inşası şimdiye kadar birçok aşamadan geçti.

2017’de Stavros Niarhos Vakfı, Gümülcine Polis Okulu yakınlarındaki yapının inşası için tüm yerel toplumu memnun edecek şekilde büyük bir bağış açıkladığında, onlarca yıllık bir iddia verimli bir zemin buldu.

O zamandan beri, bağışın mali kısmı ikiye katlanarak bütçesi 110 milyon evroya ulaştı (başlangıçta 55 milyon evro idi), ancak altyapılar için zenginleştirilmiş yeni planlara ihtiyaç duyulduğu için bu durum bazı gecikmelere neden oldu.

Stavros Niarhos Vakfı’nın Halk Sağlığı Girişimi’nin bir parçası olan üç yeni Hastanenin (Gümülcine Hastanesi, Selanik Çocuk Hastanesi, Sparta Hastanesi) inşası için ortak ihalenin yapıldığı 2023’ün başına kadar her şey plana göre gitmiş gibi görünürken, birden çöktü. Bunun nedeni, müstakbel yüklenici firmalar tarafından sunulan ve toplam mali hedef olan 400 milyon evroyu aşan devasa mali tekliflerdi.

Stavros Niarhos Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Nostos Festivali’nin oturum aralarında Vakıf Başkanı Andreas Drakopulos, bu üç hastaneyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi vererek, bağışın halen yürürlükte olduğunu açıkladı.

‘Yunanistan’da, Uluslararası Sağlık Girişimi’nin eylemi çok boyutludur ve diğerlerinin yanı sıra Selanik, Gümülcine ve Sparta’da üç yeni Hastanenin inşasını içeren bir dizi projeye odaklanmaktadır. Ayrıca büyük mimar ve arkadaşımız Renzo Piano ve İtalya’daki ekibi tarafından tasarlandı’ diyen Drakopulos, yapım ihalesi özelinde ise şu bilgileri verdi:

‘Son zamanlarda, özellikle yüksek teklifler nedeniyle üç hastanenin inşaatı için ilgili ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Ancak, çok yakında üç Hastane için de ilgili sözleşmelerle ilerlediğimizi açıklayabileceğimizi umuyoruz.’

Drakopulos, aynı konuşmanın oturum aralarında Stavros Niarhos Vakfı’nın herhangi bir gündeminin olmadığını, aksine tüm bağış alanlarla birlikte ülkenin kalkınması için kollektif ve işbirliği içinde çalıştığının altını çizdi.

‘Sağlık hizmeti sunumunda kaliteyi, erişimi ve eşitliği geniş ölçüde geliştirmeye yönelik ortak vizyon ve misyonumuzun bir parçası olarak tüm bu kuruluşlarla çalışma fırsatına sahip olduğumuz için minnettarız’ diyen Vakıf Başkanı, sözlerini şöyle noktaladı:

‘Uluslararası Sağlık Girişimi’nin projesi, üç yeni Hastanenin inşasına ek olarak Yunanistan’da bir dizi eğitim ve öğretim programı (travma tedavisi, hemşirelerin eğitimi, hastane enfeksiyonlarının önlenmesi vb.), ekipman tedarik projeleri, EKAB’ın hava ulaşımını güçlendirecek uçak tedariki ve ülkedeki hastanelerde altyapı inşaatına destek gibi programları da içermekte.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...