Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi'nde bu sene 89 öğrenci mezun oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde bu sene 89 öğrenci mezun oldu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi‘nden mezun olan 89 öğrenci, mezuniyet coşkusunu 21 Haziran Çarşamba günü yaşadı.

Astrea düğün salonunda düzenlenen törende, öğrenciler, encümen heyeti üyeleri ve aileleri ile birlikte mezuniyet kutlaması gerçekleştirildi.

Törende ilk konuşmayı Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende gerçekleştirirken ardından okul müdürü Tunalp Mehmet, müdür yardımcısı Yorgos Maritis ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar, altı yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederken, gençlere geleceğe dair önerilerde bulundular ve yeni eğitim hayatlarında başarılar dilediler.

Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde okul birinciliğini Mehmet Nuri, Selcan Nisa Demir ve Ceren İkra Demir birlikte alırlarken ikincilik Besimali Apti Memet’in ve üçüncülük de Emine Memet’in oldu.

Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende, “Bugün Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ailesi olarak altı yıl önce büyük umutlarla okulumuza gelen 89 öğrencimizi mezun etmenin onurunu ve gururunu birlikte yaşıyoruz. Tüm yaşam sürecinizde sürekli olarak okuyun. Kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. İlmin en doğru yol olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kendiniz ve başkalarıyla yarışın. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyin ve toplumun mutluluğu için çalışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin.” şeklinde konuştu.

Celal Bayar Azınlık Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, konuşmasına görev süresi tamamlanan öğretmenlere teşekkür ederek başladı. Öğrencilere hitap eden Mehmet, “Sevgili öğrencilerim, okula ilk adım attığınız günden bugüne kadar eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün mezuniyetinizi yaşıyorsunuz. Bilin ki, her mezuniyet yeni bir başlangıcın kapısını aralar. Okul günleriniz, ileride okul anılarına dönüşecektir. Sizi gelecekte okulumuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Celal Bayar Azınlık Lisesi sizi sevgiyle, özlemle uğurluyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun.” şeklinde devam etti.

Celal Bayar Azınlık Lisesi Müdür Yardımcısı Yorgos Maritis de mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Maritis, öğrencilerin hayatlarında önemli bir dönüm noktasına geldiğini belirterek mezuniyetin bir son değil yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı. “Okul yönetimi ve aileleriniz bugün için yıllarca sizinle birlikte çaba gösterdi” diyen Maritis, öğrencilere dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışmaya devam etmelerini önerdi.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Ünal, “Bu önemli gününüze bizleri davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Mazisi ilkler ve başarılar ile dolu Celal Bayar Ortaokulu – Lisesinin sizlere neler kattığını seneler sonra daha iyi anlayacaksınız” derken, “Alnınız daima dik olsun, bilinciniz yüksek olsun. Ama öncelikle cesaretli olun. Hayatta size sunulan fırsatları iyi değerlendirin. Aktif olun. Toplumda takdir edilen bireyler olmayı hedefleyin. Sizi sonsuz başarılar ve sevgiyle kucaklıyorum. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından okul öğretmenleri Mehmet Mustafa ve Akif Konak’ın yönetimindeki müzik grubu bir gösteri sergiledi. Öğrencilerin eğitim yılı boyunca gerçekleştirdikleri etkinliklerin tanıtıldığı kısa bir film gösteriminin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan zeybek gösterisi yapıldı ve geç saatlere kadar kutlamalara devam edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...