Yunanlılar salgından sonra daha büyük evler alıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanlılar salgından sonra daha büyük evler alıyor

Evden çalışmaya geçiş, evde veya çalışma alanı için ekstra alana ihtiyaç yarattı.

Yunanistan’da alıcıların daha büyük bir kısmının daha büyük evlere yönelme eğiliminin olması, özellikle pandemi krizinin patlak vermesinden sonra piyasaya yansımaya başladı.

RE/MAX Yunanistan tarafından ülke çapında yapılan konuyla ilgili bir ankete göre, her iki alıcıdan biri artık 75 metrekareden büyük bir konut edinmeyi tercih ediyor.

Elbette bu gelişme, artık uluslararası bir trend olduğu için bir Yunan ‘özelliği’ değildir.

Tamamen veya haftada birkaç gün uzaktan çalışan insan sayısındaki artış, artık evde fazladan bir odaya veya bir çalışma alanına ihtiyaç olduğu anlamına geliyor.

Bu kapsamda, RE/MAX Yunanistan’ın 2022 yılında 82 ofis ve 1.045 emlak danışmanından oluşan ağ üzerinden gerçekleştirdiği satışlardan elde edilen ilgili verilere göre, alıcıların yüzde 27’si 76-100 metrekare arasında olan evleri tercih etmektedir. Aynı zamanda en popüler kategori, beş alıcıdan biri ise 101 ila 150 metrekare arasındaki mülkleri seçmiş durumda. Yani, alıcıların yüzde 47’si 76 metrekare ve üzer yüzölçümüne sahip mülklere taşındı.

Büyük evlerin yanı sıra, yatırım amaçlı kullanıma uygun olduğu düşünülen daha küçük dairelere de ciddi alım ilgisi var.

Böylece, alıcıların yüzde 23,6’sı 51-75 metrekarelik, uzun süreli veya kısa süreli kullanıma daha uygun görülen inşaatları tercih etti.

Öte yandan, RE/MAX Yunanistan’ın verilerine göre 100 alıcıdan sadece 11’i 151 metrekarenin üzerindeki çok büyük mülkleri seçerken, geçen yıl yapılan satışlara göre 50 metrekareye kadar olan daha küçük mülkler, 100 alıcıdan 17’si tarafından seçildi.

Özellikle Attiki havzasında alıcıların yüzde 25’i 76-100 metrekarelik evleri tercih ederken, yüzde 23,1’i ise 101-151 metrekarelik evleri tercih etti.

Aynı zamanda 50 metrekareye kadar küçük evleri 100 alıcıdan sadece 11’ini seçerken, alıcıların yüzde 14,5’i ise 151 metrekarenin üzerindeki çok büyük evlere odaklandı. 51 ile 75 metrekare arasında değişen konutlar ise beş alıcıdan biri tarafından tercih edildi.

Buna bağlı olarak, Selanik’te en büyük satın alma ilgisi 51 ila 100 metrekarelik daireler için geçerli. 100 alıcıdan sadece 8’i bu kategoriyi seçtiğinden, 151 metrekarenin üzerindeki en büyük mülkler yüzde 62,4 oranında daha aşağı hareket etti.

En popüler kategori ise, alıcıların yüzde 33,3’ü tarafından tercih edildiği için 76-100 metrekare yüzölçümüne sahip daireler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...