Liberidis: ND ve SYRIZA’nın Müslüman Azınlık tartışmasına cevap, güçlü KKE - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Liberidis: ND ve SYRIZA’nın Müslüman Azınlık tartışmasına cevap, güçlü KKE

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreterlik üyesi Zisis Liberidis, azınlık konusunda bir makale kaleme aldı.

Azınlık konusunun bir ikiyüzlülük parçası olduğunu belirten Liberidis, bunun ardında Türk-Yunan gerginliği olduğunu kaydetti.

PASOK, ND ve SYRIZA’nın yıllarca uyguladıkları politikalarla azınlığın eğitim ve yaşam kalitesinin bu denli düşük olmasından sorumlu olduklarını belirten KKE üyesi, azınlığın da tıpku çoğunluk gibi uygulanan barbar ve halk karşıtı politikaların mağduru olduğunu vurguladı.

‘Aynı zamanda iki ve üç kez ikiyüzlüler, çünkü artık Türk Konsolosluğunun tüm burjuva partilerinden adaylar lehine müdahalesini yeni keşfediyormuş gibi davranıyorlar ve her şeyden önce ‘toplu olarak kendini tanımlama’ ve ‘Türk azınlığı’ olarak tanımlama mantığını pekiştirmeye çalışıyorlar, ki bu çok tehlikeli yollar açar’ diyen Liberidis, ‘Aynı zamanda, Yunan burjuvazisi adına Yunan hükümetlerinin karşılık gelen mekanizmalarının eylemlerini de gizliyorlar. Müslüman azınlık ve bir bütün olarak bölge halkı, iki burjuva sınıfının bu çok yönlü müdahalesinin sonuçlarını yaşıyor, çünkü bazen milliyetçi zehir dökülüyor, bazen ise kozmopolit algı geliştiriliyor’ ifadelerini kullandı.

Liberidis, azınlık mensuplarını KKE’yi daha da güçlendirmeye davet etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...