Favori bir yaz alışkanlığı 3 bin evroya mal olabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Favori bir yaz alışkanlığı 3 bin evroya mal olabilir

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, kendilerini bekleyen yasaklara ve ağır cezalara aldırış etmeden arabasını ‘otele’ dönüştürmeyi seçenler az değil.

Geceyi bir arabada geçirmek, özellikle yaz aylarında yaygın bir olgu, çünkü araçlarının onlara sunabileceği korumadan yararlanarak kısa bir tatil yapmayı seçenlerin sayısı az değil.

Aslında, bazı durumlarda, gerekli koşulları yaratmak ve yolcu bölmesinde gecelemeyi daha iyi hale getirmek için, bazıları arabanın içinde değişiklikler yapmayı bile seçiyor.

Elbette asıl sorun herhangi bir araçta geceleme koşullarında değil, yasaların buna izin verip vermemesinde.

Bu nedenle, çoğumuz bir yaz gecesi arabada şekerleme yapılmasına izin verildiğini, aynı zamanda gerekli olduğunu da düşünsek de, kanun koyucu farklı bir görüşe sahip olup, tasarlanmayan yerlerde araç içinde veya dışında gecelemeyi açıkça ve tartışmasız bir şekilde yasaklamaktadır.

Özellikle, Yunan yasalarına göre, plajlar, arkeolojik alanlar ve hatta otoparklar gibi halka açık alanlarda, bir aracın park edilmesiyle ilgili olsa bile her türlü kurulum yasaktır.

Özünde, bir karavan veya karavan şeklinde ve konforunda olsa bile, dört tekerlekli bir araçta geceleme dahil olmak üzere her türlü ücretsiz kamp yasaktır.

Bir araçta gecelemeye yalnızca belirlenmiş alanlarda izin verilir. Yani, ulusal ağ boyunca dinlenme alanları veya kampçıları barındırmak için oluşturulmuş tesisler.

Bu özel suçun cezaları söz konusu olduğunda, izin verilmeyen bir yerde kamp yapmak, polis teşkilatına suçluyu karakola götürme yetkisi veren otomatik bir kabahattir.

Para cezası 300 evrodur, ancak davanın duruşması sırasında yargıç bunu 3 bin evroya kadar artırabilir.

Benzer yasakların diğer Avrupa ülkelerinde de geçerli olduğunu belirtmekte fayda var, bu nedenle arabanızla bir yolculuğa çıkmadan önce, geceyi arabada veya halka açık bir alanda kamp yapma hakkınız olup olmadığını öğrenmelisiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...