Gümülcine’de aşırı kilolu hastayı hastaneye almadılar iddiası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de aşırı kilolu hastayı hastaneye almadılar iddiası

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinde ciddi sağlık sorunları olan aşırı kilolu bir erkek inanılmaz acılar çekiyor.

Kilosu nedeniyle hastanenin kendisine hizmet vermediği ve hatta gerekli görüldüğünde ambulans ile taşınmasının imkansız olduğu söylendiği vurgulanıyor.

58 yaşındaki hasta, tek desteği olan karısının dışında kimse yardım etmeden, yatağına hapsolmuş durumda.

360 kilo olması, kendi kendine bakmasını bile zorlaştırıyor. Engellilerin avukatı Andreas Bardakis ise, ‘Devletin tamamen kayıtsızlığını ve hastayı kaderine terkedişini’ kınadı.

‘Adam acı çekiyor çünkü hiçbir hastane onu tedavi etmeyi kabul etmiyor, yaptıkları tek şey arada bir kan tahlilleri için bir doktor göndermeleri oluyor. Ancak adam zaman zaman ağrı çekiyor ve onu rahatlatmak için bir doktorun iğne yapması gerekiyorken, testlerin sonuçları hakkında bile kendisine bilgi bile vermiyorlar.’ Diyen Bardakis, yatalak hastanın bırakın hastaneye gitmeyi, yataktan bile çıkamak için yardıma ihtiyacı olduğunun altını çiziyor.

Bardakis, ‘Telefonda ona her zaman fazla kilolu olduğunu söylüyorlar ve bu yüzden ona ambulans göndermiyorlar’ ifadelerini kullanırken, ‘Hastanedeki önceki doktor kilo vermek için bir tedavi önermişti. Bu sadece Rio Üniversite Hastanesi’nde yapılabilen bir tedavi. Avukat Nikos Antoniadis’in gelip onu alması için gönderdiği ihtarnameye hastane olumlu yanıt verdi. Ancak organize bir hastanede yapılması gereken özel testler istendi. Ancak bu, Gümülcine hastanesi tarafından yapılması gereken bir şey ve ne zamandır yapılmıyor’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...