1 milyon evroluk soygun - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

1 milyon evroluk soygun

Geçen hafta sonu Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Kifisia bölgesinde koleksiyonluk madeni paraların bulunduğu bir kuyumcuyu soyan hırsızlar, 1 milyon evroyu aşkın ganimet çaldılar.

Pazartesi sabahı Kifisia’da mağazasını açan kuyumcu-antikacı dükkanı sahipleri şaşkına döndü.

Hırsızlar içeriyle girmişler ve ellerini kollarını sallaya sallaya altın ve değerli eşyaları götürmüşlerdi.

Dükkan sahibinin oğlu polise haber verdi. faillerin 1 milyon evrodan fazla para çaldıkları (diğer bilgilere göre ise ganimetin 800 bin evro ile 1,5 milyon evro arasında olduğu tahmin ediliyor).

Faillerin, dükkanların kapalı olmasından yararlanarak Cumartesi öğleden sonra ile Pazartesi sabahı arasında hareket ettikleri tahmin ediliyor.

Bir yeraltı deposunu nispeten kolay bir şekilde geçtikten sonra, duvarın bir kısmını yıktılar ve Eleon Sokağı’ndaki mağazaya girdiler.

Daha sonra, gönül rahatlığıyla kasaya girmeyi ve parayı, mücevherleri ve çok değerli nadir madeni paraları çalmayı ve rahatsız edilmeden kaçmayı başardılar.

Özellikle polis kaynaklarına göre, bu sabah Eleon Sokağı’ndaki mağazayı açan çalışan, kasanın bulunduğu bodrum katında açılmış bir delik olduğunu tespit etti.

Faili meçhul kişilerin, hafta sonu bitişikteki bir bodrumdan binaya girdikleri ve şikayete göre 1 milyon evrodan fazla bir para, altın ve değerli eşya çaldıkları ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...