Çocuklar için diş muayenesi programına 13-17 yaş arası da dahil edildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuklar için diş muayenesi programına 13-17 yaş arası da dahil edildi

Yunanistan’da çocuklara yönelik koruyucu diş bakımı programı Dentist Pass yaygınlaştırılıyor.

Dentist Pass şu anda 6-12 yaş arası çocuklara yönelikti. Edinilen bilgiye göre, 40 evroluk destek 17 yaşına kadar uzatılacak.

Bu önemli bir hükümdür, çünkü önemli koruyucu dişhekimliği eylemlerinin faydalanıcılarını etkili bir şekilde iki katına çıkaracak.

Bugüne kadar yürürlükte olanlara dayanarak, 660 binden fazla çocuk Dentist Pass’tan yararlanmakta.

Ülkemiz nüfus verilerine göre 5-9 yaş arası çocuk sayısı 511.958, 10-14 yaş arası çocuk sayısı 553.606 ve 15-19 yaş arası ergen sayısı ise 549.705 olarak tahmin edilmekte. 12-17 yaş arası Dentist Pass’a hak kazanabileceklerin kesin sayısını belirlemek mümkün olmasa da, 6-12 yaş arasındakilerin sayısı ile aşağı yukarı aynı olduğu tahmin ediliyor. Bu nedenle, önleyici diş muayenelerinin sağlanmasının sonunda bir milyondan fazla çocuğun faydalanacağı ortaya çıkıyor.

Velilerin ilgisi yüksek. 9 Haziran Cuma gününe kadar 101.926 başvuru yapıldı. Program yaklaşık üç hafta sürüyor ve başvuru sayısının yeterli olduğu tahmin ediliyor. Özellikle de yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte eylül ayından bu yana hazırlıkları yapılan okullarda henüz bir tanıtım yapılmadığını ve okullarda herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını düşünürsek.

Dentist Pass, çocukların diş problemleri olmadan büyümeleri için önleyici bir anlayış ve düzenli ağız hijyeni kontrolleri geliştirmeyi amaçlamakta. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde ihmal edilen ağızlar sıklıkla gözlemlendiğinden, Yunanistan’da önemli bir boşluğu doldurmayı amaçlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...