Evros’taki göçmenler için Başbakanlık’ta özel toplantı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros’taki göçmenler için Başbakanlık’ta özel toplantı

Yunanistan Başbakanı İoannis Sarmas, Pazartesi günü öğle saatlerinde Maksimu Sarayı’nda Meriç Nehri üzerindeki adalarda göçmen kaçakçılığı konusuyla ilgili bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Devlet Bakanı Vasilios Skuris, Dışişleri Bakanı Vasilios Kaskarelis, Vatandaşları Koruma Bakanı Haralambos Lalousis, Göç ve İltica Bakanı Daniel Esdras, Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros ve İdarenin üst düzey yetkilileri katıldı.

Son günlerde, nehrin su seviyesinin düşük olması ve aynı zamanda –ilgili kaynakların bildirdiği üzere– Türk askerlerinin göçmen gruplarını engellemeyip Yunanistan’a geçmeye teşvik etmesi nedeniyle Yunanistan topraklarına yasadışı giriş girişimlerinde artış oldu.

Yunan basınına göre, Türkler, sınırın Evros çitinin kapsamadığı bölgelere odaklanarak yabancı grupları Yunanistan’a doğru itiyor.

Son iki hafta içinde 100’den fazla mülteci ve göçmen, yasa dışı yollardan ülkemize geçmek için kuzey Evros’a geldi.

Bu nedenle bölgede Yunan kuvvetleri ve devriyeleri arttı.

Başbakan Sarmas’ın basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Yunan makamları ulusal, AB ve uluslararası hukuka uygun olarak yabancıların ülkeye yasadışı girişini önlemek için gerekli önlemleri alıyor.

Aynı duyuruya göre, son günlerde Meriç Nehrinin su seviyesinin düşük olması, göçmenlerin hem Yunanistan hem de Türkiye topraklarına düşen adacıkları kullanarak yasa dışı geçişine olanak sağlıyor. Böyle bir adacıkta, yaklaşık seksen göçmen Yunan kesiminde gözaltına alındı.

Açıklamada, ‘Yunan hükümeti, dün yemin eden Türk hükümetine sınırların koordinasyonu ve kaçak geçişlerin önlenmesi için mesaj gönderdi’ deniliyor.

Pazar akşamı, Meriç adasındaki Yezidi Kürt mültecileri toplama operasyonu tamamlandı. Kurtarılan 91 yabancıdan 34’ü çocuk. Operasyona polis güçleri, sınır muhafızları ve bir tekne ile 8 arama-kurtarma görevlisi katıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...