Yunanistan’da 10 vatandaştan 8’i faturalarını ödemekte zorlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 10 vatandaştan 8’i faturalarını ödemekte zorlanıyor

Avrupa seçimlerinden bir yıl önce Evrobarometre’de de görüldüğü üzere, son yıllarda yaşanan çoklu krizlerin etkisi hem ekonominin genel durumunda hem de vatandaşların mali durumunda belirgin.

Her iki katılımcıdan biri (yüzde 50) yaşam standartlarının düştüğünü düşünüyor ve bunun önümüzdeki yıl da devam edeceğini tahmin ediyor.

Yüzde, Yunanistan’da yüzde 66’ya ve Kıbrıs’ta yüzde 76’ya yükselirken, katılımcıların yüzde 29’u henüz böyle bir şeyi fark etmemiş, ancak bunun gelecek yıl içinde olacağına inanıyor (Yunanistan ve Kıbrıs’ta sırasıyla yüzde 25 ve yüzde13).

Bu bulgu, vatandaşların somut çözümler bulma konusundaki beklentilerini artırıyor: Katılımcıların neredeyse üçte ikisi (yüzde 65) ülkelerinin yaşam maliyetindeki artışla başa çıkmak için aldığı önlemlerden memnun olmadığını belirtiyor (Yunanistan’da yüzde 85, Kıbrıs’ta yüzde 84), yüzde 57’si ise AB’nin durumla başa çıkmak için aldığı önlemlerden memnun değil (Yunanistan ve Kıbrıs’ta yüzde 78 ve yüzde 82).

Yüzde 82 faturaları ödemekte güçlük çektiklerini söylerken, yalnızca yüzde 22 AB’nin ekonomik ve sosyal yeniden yapılanma seçeneklerini destekliyor.

Avrupa vatandaşları, Avrupa Parlamentosu’nun yoksulluk ve sosyal dışlanmayla mücadeleye öncelik vermesini istiyor (yüzde 38).

İlgili öncelikler listesinde ikinci sırada halk sağlığı (yüzde 33), iklim değişikliğine karşı eylem (yüzde 31) ve ekonomiyi desteklemek ve yeni istihdam yaratmak (yüzde 31) yer alıyor.

Yunanistan’da, Avrupa Parlamentosu için en yüksek öncelik ekonominin desteklenmesi ve yeni istihdam yaratılmasıdır (yüzde 59). Bunu yoksulluk ve sosyal dışlanma ile mücadele (yüzde 56) ve halk sağlığı (yüzde 50) takip ediyor.

Halk sağlığının ilk sırada yer aldığı (yüzde 52), ardından ekonomiyi desteklemek ve yeni istihdan yaratmak (yüzde 49) ve yoksulluk ve sosyal dışlanma ile mücadele (yüzde 48) gelen Kıbrıs’ta ise tablo biraz farklı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...