SYRIZA’dan ND lideri Miçotakis’e Batı Trakya tepkisi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA’dan ND lideri Miçotakis’e Batı Trakya tepkisi

Yunanistan’da SYRIZA partisi, Batı Trakya’daki azınlığın Kiryakos Miçotakis ve ND tarafından bölünmesi riskine işaret etti.

ND, hem Rodop hem de İskeçe’deki (Xanthi) SYRIZA milletvekili adaylarını Türk konsolosluğunun organları olarak suçlamıştı.

SYRIZA yayınladıı duyuru ile ND ve Miçotakis için ‘küstahlık ve kibrin rehberliğinde Müslüman azınlık üyelerinin demokratik oylarını bariz bir şekilde hafife alarak, Yunan vatandaşlarını hedef alma ve bölme gibi tehlikeli bir kart oynamaktan çekinmiyorlar’ dedi.

Cumartesi sabahı, hem Yeni Demokrasi’nin basın temsilcisi Akis Skerços yaptığı açıklamayla hem de parti başkanı Kiryakos Miçotakis ‘Proto Thema’ gazetesine verdiği röportajda, ‘21 Mayıs seçimlerinde Türk konsolosluğu tarafından açık müdahaleden söz ettiler. SYRIZA’nın Rodop azınlık milletvekili Ferhat Özgür’ün yanı sıra İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in de Türk propagandasını benimsediğini ve partilerinin oy pusulalarına kimi seçtiklerine dikkat etmeleri gerektiğini az çok iddia ettiler.

Olay, diğer şeylerin yanı sıra şunu vurgulayan SYRIZA’nın tepkisine yol açtı:

‘Rodop’ta Müslüman Yunan vatandaşlarına yabancı bir gücün ajanı muamelesi yapmak ve onların demokratik iradesini sorgulamak, derinden tehlikeli bir uygulamadır; bu, en kötü bölünme anlarını çağrıştırır, anayasal eşitlik ve tüm vatandaşlar için eşitlik ilkesini çiğner ve ciddi ulusal tehditler oluşturur.’

Miçotakis, ‘Rodop’ta gerçekten de Türk Konsolosluğu tarafından belirli bir aday lehine açık bir müdahale oldu. Bu da bir sorundur” ve “Yunan anayasal hukuk düzenine değil de Türk konsolosluğuna sevk edilen belirli adaylar lehine yabancı bir ülkenin açıktan müdahale etmesi mümkün değildir’ ifadelerini kullanmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...