Yunanistan'da 52 kişi öldü, 62 kişi yoğun bakımda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 52 kişi öldü, 62 kişi yoğun bakımda

Yunanistan‘da son bir haftada koronavirüs nedeniyle 52 kişinin hayatını kaybettiği ve 62 kişinin de yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

Yunanistan Halk Sağlığı Örgütü (ΕΟΔΥ), 1-7 Mayıs tarihleri arasında solunum yolu enfeksiyonları (SARS-CoV-2, grip virüsleri ve solunum yolu sinsityal virüsü – RSV) hakkında epidemiyolojik bir rapor yayınladı. Raporda, COVID-19 pozitiflik oranının hafif bir artış gösterdiği belirtildi.

SARS-CoV-2 virüsü ve COVID-19 enfeksiyonu: Kontrol edilen tüm örneklerde pozitiflik oranı, önceki haftaya göre hafif bir artış gösterdi. COVID-19 için hastane yatışları önceki haftaya göre azaldı ve son 4 haftada yeni hastane yatışlarına göre %13 azaldı. Yeni entübe edilen hastaların sayısı, önceki haftaya göre arttı ve son 4 haftada yeni entübe edilen hastaların sayısına göre %11 arttı. COVID-19 enfeksiyonu olan hastaların entübe edilerek tedavi gördüğü sayı 61’dir. Yaş ortalaması 86 yıl olan 68-99 yaş arasında 52 ölüm kaydedildi.

Son haftalarda, tüm örtüşen virüs örnekleri BA.2 ve BA.5 alt tiplerine aitti ve BA.2’nin üstünlüğü vardı. BA.2’nin en yaygın alt türü XBB.1.5 (%79) ve BA.2.75 (%12) alt türü izledi. Yeni bir varyant altında pozitif olan 14 hasta tespit edildi.

Öte yandan grip vakalarında da bir önceki haftaya göre azalma kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...