İskeçe’de çoban köpeklerinin sayısı her geçen gün artıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de çoban köpeklerinin sayısı her geçen gün artıyor

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ilinde ‘başıboş köpeklerin’ terk edilmesi konusu, hayvan hakları örgütü ‘İskeçe’nin Sokak Hayvanları Dostları’ tarafından gündeme getirildi.

Örgüte göre, bu konu, acil ve köklü bir tedavi gerektiren büyük bir sorun.

‘Dağlara, yollara, tarlalara, neresini bulurlarsa, her gün birer birer, ikişer veya çok sayıda çoban köpekleri terk ediyorlar’ vurgusu yapan hayvanseverler, hayvanların ya yoldan geçen arabaların çarpması sonrası öldüklerini, ya çakallar tarafından trajik bir şekilde öldürüldüklerini ya da gönüllüler tarafından hayvansever derneğinin tesislerine nakledildiklerini sözlerine ekliyorlar.

Ancak hayvan severlerin de açıkladığı gibi bu kontrol edilemeyen bir durum.

‘Gönüllüler sokaklarda mama ve haplarla, antibiyotiklerle ve damlalarla, yağmur için derme çatma kulübelerle her yere koşuyor. Bizlerin elimizden geldiğince onarmak ve kurtarmak için şevkle çalıştığımız bu küçük külübeleri mahvedenler hakkında ise yorum yapmak istemiyoruz’ diyen örgüt şu çağrıda bulunuyor:

‘Birkaç ay önce polise gittik ve ağıllarda kısırlaştırma kontrolleri yapmalarını istedik, çünkü terk edilen yavruların neredeyse tamamı çoban köpekleri. Başka ne yapılabilir? Artık bizim elimizden gelen bir şey yok. Belediyeler veya herhangi bir yetkili kurum, ağıllarda ücretsiz kısırlaştırma için bir miktar ek meblağ ile bu işi gerçekleştirmeli. Çobanların ceza yemelerini istemiyoruz, sadece köpeklerini kısırlaştırmalarını istiyoruz.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...