Çipras: İşçiler Miçotakis’e sandıkta cevap verecekler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: İşçiler Miçotakis’e sandıkta cevap verecekler

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, seçimler öncesinde işçileri korkutmak, terörize etmek ve onlara şantaj yapmakla suçladığı ND lideri Kiryakos Miçotakis’e sert eleştirilerde bulundu.

Çipras, ‘nispi temsil usulü seçimlerin gevşek oylama seçimleri olmadığını, çünkü bu seçimlerin bir hükümet oluşturacağını’ vurguladı ve ekledi:

‘Yani rahat bir oylama Miçotakis, yani utanç verici kâr, adaletsizlik, büyük eşitsizliklerin sürmesi, dört yıldır yaşadığımız dramın sürmesi anlamına gelir.’

450 binden fazla gencin ilk kez oy kullandığına dikkati çeken Çipras, başta gençler olmak üzere herkesin aklında tutması gerekeni şöyle ifade etti: ‘En güçlü protesto oyunu düzene zarar verecek oydur. Miçotakis’i mağlup ettirecek oydur. SYRIZA’nın zaferi Miçotakis ve ND’nin yenilgisi demektir.’

SYRIZA Başkanı, ‘değişim büyük çoğunluğun büyük arzusudur ve birçoğu 21 Mayıs’ta sandıkta bu dileklerini gerçekleştirecek. Seçim gecesi yalanlar bitiyor’ derken, ‘İnternette dolaşan, bir işyerinde işverenin olduğu, çalışanlarının olduğu ve Kalkınma Bakanı Georgiadis’in yanında işverenin şantaj yaptığı, işçilere zorbalık yaptığı, onlara kabadayılık yaptığı utanç verici bir video izledim. Sayın Miçotakis işçiler için ‘hayvanat bahçesi’ rejiminde çalıştırdığı işçileri korkutuyor, korkutuyor, şantaj yapıyor. 8 saatlik işgününü, fazla mesai ödeme zorunluluğunu, toplu sözleşmeleri kaldırdı. Ve şimdi bilinçsiz işverenleri devreye sokarak işçilere ND’ya oy vermeleri için şantaj yapmak istiyor’ diye ekledi.

Miçotakis’e hitaben ‘Bu bir çaba israfı. ND’den farklı bir şeye oy vermemeleri, değişimi desteklememeleri, hayatlarını değiştirmek için SYRIZA’ya oy vererek sandığa güçlü bir mesaj vermemeleri için tek yol, onları sandığıa gitme imkanından mahrum bırakmaktır. Kendilerine sandığa gitme fırsatı verilmeyen 250 bin mevsimlik işçi için yaptığı gibi oy kullandırmasın’ diye vurguladı.

Çipras, ‘Sandıkta cevabı alacak: gaspla, terörle, kayırmacılıkla, haksız çıkarla, emek hırsızlığıyla, adaletsizlikle buraya kadar! 21 Mayıs’ta adalet geri dönecek’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...