Yunanistan’da ilaç bulunamıyor: Eczacılar ilaç kıtlığına başbakanın müdahale etmesini istedile - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da ilaç bulunamıyor: Eczacılar ilaç kıtlığına başbakanın müdahale etmesini istedile

Yunanistan’da Attiki Eczacılar Birliği’ne (FSA) göre antibiyotikler, tetanoz önleyici serumlar, insülinler, inhale, kardiyak ve hatta İlaç Araştırma ve Teknoloji Enstitüsü (IFET) ilaçları son zamanlarda piyasadan eksik.

Hatta eczacıların açıklamalarında da belirttiği gibi Sağlık Bakanı ile birkaç kez görüşme talebinde bulunmalarına rağmen herhangi bir yanıt alamadılar.

Bu nedenle eczane temsilcileri, ‘tedavinin kesintiye uğraması veya tedaviye ulaşamamanın vatandaşların hayatını riske atması nedeniyle Halk Sağlığına yönelik tehlike karşısında başbakana derhal müdahale etmesi’ çağrısında bulunuyor.

Çağrı şöyle:

‘Ülkemizde ilaç sıkıntısı hızla artıyor. Halk Sağlığı riski her zamankinden daha görünür. Antibiyotikler, anti-tetanoz serumları, insülinler, inhale, kardiyak, IFET ilaçları ve diğerleri piyasada eksik olduğu gibi yakın gelecekte normalleşme ihtimali de yok. Sağlık Bakanı’ndan defalarca acil görüşme talebinde bulunduk ve karşılık alamadık. Tedavinin durdurulması veya tedaviye ulaşamama vatandaşların hayatını riske attığı için Halk Sağlığına yönelik tehlike karşısında Başbakanı acilen müdahale etmeye çağırıyoruz.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...