Badem ağaçlarında soğuk ve buzlanma nedeniyle zarar parası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Badem ağaçlarında soğuk ve buzlanma nedeniyle zarar parası

Badem ağaçlarında 31 Mart tarihinde yaşanan aşırı soğuk ve buzlanma nedeniyle, Batı Trakya‘da çiftçile zarar gördü.

Bu durumla ilgili olarak, Rodop ilinde zarar bildirimi yapmak isteyen tüm çiftçilerin Gümülcine Belediyesi’ne bağlı ELGA memurlarına başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi.

Kalfa Köyü Muhtarı Mehmet Osman tarafından yapılan açıklamada, çiftçilerin zararlarını bildirirken yanlarında Taftotita ve Dilosi Kalliergies belgelerini bulundurmaları gerektiği belirtildi. Bu belgeler, tarla bildirimi yapan kişiler tarafından sağlanmaktadır.

Badem ağaçlarına zarar veren bu olumsuz hava koşullarından zarar gören çiftçilere yardım etmek amacıyla, Gümülcine Belediyesi ve ELGA yetkilileri, zararların tespiti ve tazminatın ödenmesi için çalışma yapmaktalar. Badem yetişticisi tüm çiftçilerin bu fırsattan yararlanmaları ve zararlarını bildirmeleri önerilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yangınların ardından zarar paraları için tespit çalışmaları

Batı Trakya’da yıkıcı yangınların birçok noktada sona ermesiyle birlikte etkilenen bölgelerde zarar tespit çalışmaları başlıyor.
Devamını oku...
Yaşam

Badem açlığı azaltıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor

Fazla kilolardan kurtulmak ve genel olarak sağlığınızı iyileştirmek için günlük ihtiyaçlarınıza ve sürdürdüğünüz yaşam tarzına uygun bir diyete, daha doğrusu, doğru ve dengeli bir beslenmeye başlamak, düşündüğünüzden çok daha kolay bir süreçtir.
Devamını oku...
Yaşam

Badem yemeniz için 9 neden

Bir avuç badem sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor. Badem cildi koruyor, Kalp hastalığı riskini azaltıyor, kan şekerini düzenliyor, kabızlığı önlemede etkili…
Devamını oku...