Yunanistan'da 4 dönüm altındaki arsalar için yeni düzenleme geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 4 dönüm altındaki arsalar için yeni düzenleme geliyor

Yunanistan Çevre Bakan Yardımcısı Nikos Tagaras’a göre, Kutsal Çarşamba gününe kadar Parlamento’nun plan dışı inşaat için geçiş yönetmeliğini oylaması bekleniyor.

İlgili arsaların değerlendirilmesini zorlaştıran aykırı inşaat ve Danıştay’ın son kararına, Çevre ve Enerji Bakanlığı’nın geçici bir hükmü ile bir çözüm getirilmesi beklenmektedir.

Konu, bir milletvekilinin, Yunanistan Yüksek Mahkemesi’nin 176/2023 sayılı kararından sonra şehir planlamasında yaratılan ‘karmaşa’ ile ilgili bir sorusuyla gündeme geldi.

Tagaras, ‘Yaratılan soruna net bir yanıt verecek bir geçiş hükmü üzerinde çalışıyoruz’ dedi. ‘Son derece zor bir konu (…) ve Danıştay kararıyla belirlenen detayları dikkate alarak hukuki kesinlik içinde çözmemiz gerekiyor.’

Tagaras bekleyen yönetmeliğin içeriğinden bahsetmedi.

Edinilen bilgiye göre yönetmelik, 1985 yılından önce oluşturulan tüm plan dışı parsellerin (aslında ülkemizdeki parsellerin çoğunluğu) cadde üzerinde ‘yüz’ şartı aranmaksızın yapılmasını önerecek. 1985 ve 2003 yılları arasında (örneğin, bölümler aracılığıyla) oluşturulmuştur.

Tasarım gereği, yeni yönetmelik 1985’ten önce alt bölümlere ayrılmış plan dışı parsellerde, kamuya açık bir yola erişimleri olmasa bile inşaat yapılmasına izin verecek.

Daha sonra olanlar için, yani 1985’ten 2003’e kadar olan dönem için, örneğin tanınmış bir kamu karayolu ağına bağlantısı gibi koşullar altında inşaat olasılığı öngörülmektedir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...