Batı Trakya’daki okullarda deprem öncesi denetim var mı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki okullarda deprem öncesi denetim var mı?

Okulların deprem öncesi denetimi, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’ndeki ‘Halk Birliği’ listesinin ilgili bir sorusunun ardından 31 Mart Cuma günü Eyalet Meclis toplantısında görüşüldü.

Halk Birliği listesi lideri Sideris Mihailidis, Türkiye ve Suriye’de son dönemde binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan trajik olaylardan sonra, depremin ‘arka planına’ karşı konuyla ilgili yanıt istedi.

Eyalet idaresi adına yanıt, Altyapıdan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Mihalis Amiridis tarafından verildi.

Başta deprem testi konusunun önemli bir konu olduğunu belirterek, ‘Ülkede 1959’dan bu yana, hatta son zamanlarda 2000’den bu yana yapılan inşaatlar en yüksek standartlarda yapılıyor. Mühendisler inşaatları, büyük çoğunluğu, sorumluluk duygusu ile izlerler. Bu nedenle, ülkedeki genel inşaat çerçevesi en güvenli olanlardan biridir’ dedi.

Okul binaları ile ilgili olarak ise, Eyalet’in özel bir yetkiye sahip olmadığını, bunların işletilmesinin sorumluluğunun birkaç yıldır eğitim birimlerine ve bakımının belediyelere ait olduğunu söyledi.

Ancak ‘Eyalet, sahip olduğu mali araçlarla, gerektiğinde yardım etmek için her Belediyenin ve eğitim camiasının emrindedir’ diyen Amiridis, binaların deprem öncesi incelemesine atıfta bulunarak, ‘Yakın zamanda, Devlet organlarının ve daha geniş kamu sektörünün bulunduğu binaların birincil ve ikincil sismik denetimlerini yürütme eyleminin uygulanmasını Yunanistan Teknik Odasının tüzel kişiliğine emanet eden bir değişiklik Parlamentoya sunuldu’ diye ekledi.

Öte yandan Mihailidis ise diğer şeylerin yanı sıra, özellikle yerleşim yerlerindeki okul birimlerinin iyi durumda olmadığını ve deprem öncesi denetimlerin kesinlikle sadece okullarda yapılmaması gerektiğini söyleyerek ikna olmadığını kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...