Bakoyanni: Şeçimlerin ilk turunda hükümet kurma çabası göstermeyeceğiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakoyanni: Şeçimlerin ilk turunda hükümet kurma çabası göstermeyeceğiz

Dora Bakoyanni

Yunanistan’da iktidardaki ND partisinin eski bakanı ve milletvekili Dora Bakoyanni, ERT’e yaptığı açıklamada, ‘İlk tur seçimde hükümet kurmak için çaba sarf etmeyeceğiz’ dedi.

Bakoyanniye göre, ‘Düz orantılılık ile istikrarlı bir hükümet sağlanamaz’.

Bakoyanni, diğer şeylerin yanı sıra, ‘İlk kez yönetim için gerçekçi bir alternatif, siyasi teklif görmüyorum’ derken, bunun ‘ülke için son derece sorunlu’ olduğunu vurguladı.

Bakoyanni, ND’nin ikinci oylamada tek başına hükümet kuramaması durumunda ise ‘koalisyon hükümeti kurmaya çalışaklarını’ vurguladı.

Milletvekili, ‘Tempi meselesinden sonra, bu kazanın dramı, Yunan halkının öfkesini ve üzüntüsünü beraberinde getirdi. Birçok temel nedenden ötürü öfke ve üzüntü çok büyüktü ve çok büyük. Aynı zamanda ek bir nedenden dolayı: Bu hükümetten daha fazlasını bekliyorlardı. ND hükümeti Yunan vatandaşları için çıtayı çok yükseğe koymuştu. EFKA’da, dijitalleşme olayında, bu alanda yapılan düzenlemelerde, aşıların yapılış biçiminde, kötü benliğimizle mücadele etmeyi başardığı için böyle oldu, bizden daha büyük talepleri vardı ve biz yapmadık, bu taleplerini karşılayamadık’ dedei.

Muhalefet partilerine de eleştirilerini yönelten Bakoyanni, Andrulakis’in kendisinin ‘kendini çerçeveden çıkardığının’ altını çizerken, ‘Beş yıl önce Bay Çipras, zavallı Kammenos’un grubundan beş kişiyi aldı (…) Çipras mı bize laf söyleyecek? Sınırlar var’ dedi.

Başbakan olması teklif edilirse ne söyleyeceği sorulduğunda ise, Başbakan’la gurur duyduğunu ve bir lideri olduğunu vurgulayarak ‘Hayır’ cevabını verdi.

Bakoyanni, partisinde olup bitenlerle ilgili olarak şunları söyledi:

‘Başbakan, geleneksel ND milletvekilleri ile bugün ND’nin daha geniş liberal alanını, yani merkezin daha geniş alanını temsil eden insanlar arasındaki dengeyi koruyacak.’

Tempi kazası sırasında Ulaştırma Bakanı olan Kostas Karamanlis’in yeniden aday olmasıyla ilgilli olarak ise, ‘Kostas Karamanlis haklı olarak milletvekili adayı, çünkü en ufak bir şey yapmamış, aleyhinde mahkeme kararı yok, SYRIZA’daki Pappas ve diğerleri gibi. Bundan sonra karar onundur’ dedi.

Türkiye’nin Yunanistan’a yönelik tutum değişikliğine ilişkin olarak, milli yıldönümlerinde dilek alışverişinde bulunmanın ‘normal bir diplomatik uygulama’ olduğunu söyleyen Milletvekili, ‘Türkiye’nin Yunanistan’a karşı tutumu değişti’ diyerek, deprem olduğunda Yunan halkının tepkisinin önemli olduğunun altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...