İndirimli ‘Aile Sepeti’ uygulaması 30 Haziran’a kadar uzatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İndirimli ‘Aile Sepeti’ uygulaması 30 Haziran’a kadar uzatıldı

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanlığı’nın Meclis’e sunduğu kanun tasarısıyla piyasa ve tüketicinin korunmasına yönelik bir dizi düzenleme getirildi.

Tasarıda ‘Her fiyat indirimi duyurusu, fiyat indirimi uygulanmadan önce tüccarın belirli bir süre için uyguladığı önceki fiyatı gösterir. Önceki fiyat, fiyat indirimi uygulanmadan önceki otuz günlük süre boyunca üye işyeri tarafından uygulanan en düşük fiyatı ifade eder. Ürünün piyasada bulunduğu süre otuz günden az ise önceki fiyat, ürünün piyasada bulunduğu süre boyunca tüccar tarafından uygulanan en düşük fiyat olacaktır. Fiyat indiriminin uygulanmasından önceki otuz gün içinde kademeli olarak indirim yapılması durumunda, önceki fiyat, birbirini izleyen fiyat indirimlerinden ilkinin uygulanmasından önce yürürlükte olan fiyat anlamına gelir’ deniyor.

Tasarının diğer hükümleri ise şöyle:

  • ‘Aile Sepeti’ uygulamasının geçerliliği 30 Haziran’a kadar uzatıldı.
  • Yasanın yürürlüğe girdiği tarihte yenilenmemiş olan üretici ve serbest meslek satıcısı lisanslarının 30.4.2023 tarihine kadar yenilenebileceği öngörülür.
  • Tüketici derneklerinin, tüketici kamuoyunun bilgisine yönelik olarak ilan ettikleri bilgilerin doğruluğundan sorumlu oldukları belirtilir ve yaptıkları araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bilgileri duyururken, araştırmanın yapılış biçimine ilişkin bilgileri de tüketici kamuoyuna ve ilgili herkese duyurmak zorundadırlar. Tüketici derneğinin tüketici kamuoyuna gerçek olmayan bilgiler iletmesi, sertifikasının iptal edilmesi için gerekçe oluşturur.
  • 2022 yılı içinde yatırım planlarını uygulamaya koyan ancak idare tarafından denetimi mümkün olmayan şirketler için derhal vergi indirimi öngörülür.
  • Ülkenin teknolojik kurumlarına Yunanistan Uzay Merkezi de eklendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...