Yunanistan ile Türkiye arasında pozitif gündem konularında yeni adımlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Türkiye arasında pozitif gündem konularında yeni adımlar

Yunanistan’ın Ekonomik Diplomasiden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, dün, pozitif gündem meselelerini konuşmak için mevkidaşı Burak Aksapar ile Ankara’da buluştu.

Türk tarafının Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde hızlı ve ‘kolay’ zaferlere duyulan ihtiyacı destekleme taahhüdü, dün Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kostas Frangoyannis arasında dünkü görüşmede de vurgulandı.

Yunanistan ve Türkiye’den oluşan iki heyetin görüşmesinin ardından Fragoyannis ve Aksapar, Çavuşoğlu’na pozitif gündemin 25 maddesi hakkında bilgi verdi.

Diplomatik kaynaklara göre Mevlüt Çavuşoğlu sürece güçlü desteğini gösterdi.

Dün iki bakan yardımcısı, turizm, enerji, ulaşım ve telekomünikasyon, sivil koruma, denizcilik işleri, eğitim, sosyal güvenlik, sağlık ve çevre alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere pozitif gündemin 25 temasında kaydedilen ilerlemeyi görüştü.

Toplantıda ayrıca, bir sonraki üst düzey toplantı yapıldığında imzalanabilecek anlaşmalara yol açabilecek konuların çerçevesi üzerinde de mutabakata varıldı.

Ayrıca, iki heyetin temaslarının ardından yayınlanan ortak bildiride de görüldüğü üzere, Yunanistan ve Türkiye, pozitif gündem sürecine dahil edilecek ek konuların araştırılması gereği konusunda mutabık kalmışlardır.

Türk heyetinde ayrıca, hava seyrüsefer konularından sorumlu siyasi direktör pozisyonundaki mevcut Büyükelçi Çağatay Erciyes’in yerini alan Türkiye’nin eski Atina Büyükelçisi Burak Özugergin de yer aldı.

Yunanistan’da seçimler resmi olarak ilan edilmeden önce yapılacak yeni toplantıların ve girişimlerin kapsamının görülmesi gerekiyor.

Yunanistan ve Türkiye’de seçimler neredeyse aynı anda yapılacak olsa da, daha fazla temas için kapsam, seçim kampanyasının resmi olarak başlamasından birkaç hafta önceyle sınırlı.

Çavuşoğlu, Dendias’a kendisini Ankara’da ziyaret etmesi için davetiye gönderirken, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar da birkaç gün önce mevkidaşı Nikos Panayotopulos’a seslendi.

Ancak gelinen aşamada geleneksel diplomatik yoldan yaklaşmanın açık bir avantajı var.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kipi Sınır Kapısında Büyük Dönüşüm: Kapı Yenileniyor

Yunanistan ile Türkiye arasındaki önemli geçiş noktalarından biri olan Kipi Sınır Kapısı’nda iyileştirme çalışmaları başlıyor.
Devamını oku...