Çipras: İktidara gelince suyun özelleştirmesi planlarını iptal edeceğiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: İktidara gelince suyun özelleştirmesi planlarını iptal edeceğiz

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi Başkanı Alekis Çipras, bu sabah Meclis’te EYDAP ve EYATH sendikaları ile çevre örgütleri ağından oluşan Kamu Suyu Girişimi ile görüştü.

Çipras, Başbakan Miçotakis’in her konudaki stratejisinin ‘bugün Yunan toplumunun bir talebi olan gerçeğe ve adalete karşı, gerçekleri örtbas etme ve ikiyüzlülük stratejisi’ olduğunu vurguladı.

Miçotakis’in dünkü röportajında Yunan halkına dürüst açıklamalar yapmak yerine bir kez daha üzerini örtmeye çalıştığının altını çizen anamuhalefet lideri, ‘Kısa bir süre önce suyun özelleştirme sürecini başlatmak için bir yasa tasarısı çıkardı, niyetini gizledi ve ikiyüzlü bir şekilde bunun bir özelleştirme operasyonu olmadığını söyledi’ dedi.

Çipras’a göre, suyun özelleştirilmesi için ilk adım, dün kabul edilen yasa tasarısını içeren bir Düzenleyici Otoritenin kurulmasıdır.

SYRIZA Başkanı, ‘Dramatik bir şekilde, tüm hizmetlerin özelleştirilmesi yoluyla kâr elde etme mantığının vatandaşların güvenliği için tehlikeli olduğunu görüyoruz’ dedi.

‘Özel şirket sahibi daha az maliyet, yani daha az işçi ve daha düşük ücret istiyor. Vatandaş daha fazla ödüyor ve daha az güvenceye sahip. Su daha pahalı olacak, faturalar daha yüksek olacak ama güvenlik standartları düşük olacak’ diye ekledi.

Son olarak, Çipras, ülkenin bir sonraki ilerici hükümetinin, dün kabul edilen yasa tasarısında öngörülen Düzenleme Otoritesini iptal ederek suyu özelleştirmeye yönelik bu niyetleri iptal edeceğini, ancak her şeyden önce suyun özelleştirilmesiyle ilgili her türlü düşünceyi iptal edeceğini vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...