Kuçumbas: Batı Trakya’da azınlık emekçilerini KKE’ye bekliyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kuçumbas: Batı Trakya’da azınlık emekçilerini KKE’ye bekliyoruz

Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dimitris Kuçumbas, 16 Mart Perşembe akşamı, Gümülcine (Komotini) Müzik Sarayı’nda (Megaro Musikis) halka seslendi.

Konuşmasına genel greve katılan binlerce işçi, öğrenci, esnaf ve emekçileri selamlayarak başlayan Kuçumbas, Tempi tren faciasının unutulmayacağını ve sorumluların hesap vermesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

ND, SYRIZA ve PASOK’un politikalarını eleştiren KKE Genel Sekreteri, hükümetlerin Doğu Makedonya – Trakya bölgesindeki halk karşıtı yönetimlerini eleştirdi.

Konuşmasının son kısmında Azınlığa da mesaj gönderen Kuçumbas, şu ifadeleri kullandı:

“O zaman daha güçlü KKE!

Çünkü halklar için barış ve istikrar ancak onların işbirliğine, “böl ve yönet” tohumları eken hükümetlere ve emperyalist ittifaklara karşı ortak mücadelelerine dayanabilir.

Yıkıcı depremlerin ardından halkımızın Suriye ve Türkiye halkıyla dayanışması ses getirdi ve şu mesajı verdi: Halkların aralarında ayrışacakları hiçbir şeyi yok!

Toplantımızın Gümülcine’de olması vesilesiyle, bir kez daha, özellikle Müslüman azınlığın emekçileri olan işçileri, önümüzdeki tüm mücadelelerde kararlı bir şekilde KKE’ye katılmaya çağırmak istiyoruz.

Ne de olsa, onlara sadece oy olarak bakan ve sırtlarına tehlikeli oyunlar oynayan diğer tüm partilerin politikalarının onları nereye götürdüğüne dair kanıtları var.

Komünistlerin din, etnik köken ne olursa olsun tüm işçilerin, serbest meslek sahiplerinin, çiftçilerin ortak mücadelesi için her türlü ayrımcılığa ve baskıya karşı mücadele ettiğini biliyorlar.

Komünistlerin pratikte azınlıkların halklar arasında dostluk köprüsü olması için mücadele ettiğini biliyorlar.

Daha güçlü bir KKE, çünkü KKE, hangi kisveye bürünürse bürünsün halk karşıtı siyasete tolerans göstermiyor.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...