Başbakan Miçotakis, tren kazasının sorumlusunu buldu: Hepimiz suçluyuz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis, tren kazasının sorumlusunu buldu: Hepimiz suçluyuz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Tempi’deki tren kazası trajedisinin tek gündem maddesi olduğu kabine toplantısında konuştu.

Başbakan, insan hatasına ilişkin açık imaların yanı sıra, çok yıllık sorunlara birkaç kez atıfta bulunurken, yeniden modernleştirici kisvesini giyerek sendikacılara dolaylı olarak saldırmayı da ihmal etmedi.

Konuşmasının başında, Tempi’de yaşananlar için özür dileyen Başbakan, ‘Hem yapamayız, hem yapmayacağız, bir dizi insan hatasının arkasına saklanmamayacağız’ dedi.

Ancak devamında Miçotakis, topu ‘herkes’e attı ve ‘Şu anda ilgilendiğim son şey kimin suçlanacağına dair kısır bir tartışmaya girmek. Cevap veriyorum: hepimiz suçluyuz ve bunu cesaretle itiraf edelim. Yıllarca bu projeyi ‘Arta Köprüsü’ olarak, çok önemli bir proje olarak kabul eden hükümetler ve yönetimlerden, trenlerimizin personelinin herhangi bir şekilde değerlendirilmesini engelleyen bazı loncalara kadar’ dedi.

‘Sorumluluk dağılımının Adalet tarafından hızlı ve en üst düzeyde yapılacağını’ söyleyen Başbakan, ‘Ancak trajedi ülkenin dümeninde biz varken yaşandı’ diye ekledi.

Miçotakis, vatandaşlara iki söz de verdi: Soruşturmada mutlak şeffaflık ve ‘demiryollarımızdaki sorunlu durumu hem teknoloji hem de insan kaynakları yönetimi açısından iyileştirmek için doğrudan girişimlerin yönlendirilmesi’.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...