İşsizler için 3 yeni istihdam programı geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşsizler için 3 yeni istihdam programı geliyor

Yunanistan’da Kamusal İstihdam Kurumu (DYPA) 2023’ün ilk çeyreğinin sonunda ve ikinci çeyreğinin başında 38 bin işsiz için istihdam programları açacak.

Bu programlar, Başbakan tarafından açıklanan 200 bin yeni istihdam çerçevesinde olacak.

Kadınların istihdamına ağırlık verilecek olan ilk program, toplam 50 milyon evro bütçeli ve 18-66 yaş arasındaki 5 binden fazla işsizin istihdamı için işletmelere hibe verilmesini öngörüyor.

Program, hibenin bitiminden sonra 5 ay daha pozisyonu koruma yükümlülüğü ile 15 aylık bir süre için maaş maliyetlerinin yüzde 80’ini (817,60 evro) finanse edecek.

İkinci program, 25 ila 45 yaşları arasındaki 15 bin işsiz için becerilerin geliştirilmesini – yeniden beceri kazanmalarını ve kısa vadeli istihdamı hedefliyor ve toplam bütçesi yaklaşık 90 milyon evro.

Program, hibenin sona ermesinden sonra pozisyonu 2 ay daha sürdürme yükümlülüğü ile 6 aylık bir süre için maaş maliyetlerinin yüzde 100’ünü (1.022,00 evro) kadar finanse edecek.

Üçüncü program ise, yerel nitelikte bir açık çerçeve (Open Framework) olacak ve danışmanlık/sertifikalı eğitim/istihdam/girişimcilik eylemlerini hedefleyecek.

Söz konusu pilot program dört şehirde (Kastoria, Patra, Serres, Hanya) uygulanacak ve 18 bin işsizi kapsayacak. Toplam bütçeai 45 milyon evroyu buluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...