Tren kazası, ölümler ve hatalar Yunanistan’da siyasi havayı değiştirdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tren kazası, ölümler ve hatalar Yunanistan’da siyasi havayı değiştirdi

Tempi’deki tren faciasının ardından Yunanistan’da yaşanan gelişmeler, yabancı basında da ön sıralarda yer almaya devam ediyor.

BBC, yeni bir yazısında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in‘özür dilemesine’ atıfta bulunurken, patlak veren kitlesel gösterilerden ve ölümlü kazanın siyasi iklimi nasıl değiştirdiğinden de bahsediyor.

BBC makalesinde, ‘Sayın Miçotakis Facebook’taki mesajında, ‘2023 Yunanistan’ında farklı yönlerde hareket eden iki tren kimse fark etmeden aynı hatta gidemez’ dedi, protestolar günlerdir devam ediyor. Başkent Atina’da binlerce kişinin katıldığı bir gösteride Pazar günü polisle çatışmalar çıktığı bildirildi’ deniyor.

Larisa’nın 59 yaşındaki istasyon şefinin dün gözaltına alındığını ve avukatının kazada sorumluluk payını kabul ettiğini vurguladığını hatırlatıyor.

‘Ancak Yunanistan’da pek çok kişi, kazayı yaşanması beklenen bir trajedi olarak görüyor ve demiryolu işçileri sendikası, bu ‘trajik sonuca’ yol açan şeyin, birbirini izleyen hükümetlerin Yunan demiryollarına karşı ‘saygısızlığı’ olduğunu söylüyor’ diye vurguanıyor.

Bir Bakan, BBC’ye, finansman eksikliğinin 2010 borç krizinden sonra uygulanan katı uluslararası kurtarma paketlerinin doğrudan bir sonucu olduğunu söyledi.

Makale, ‘Sendika üyeleri, Atina ve Selanik sakinleri ile birlikte, felaketin ölçeği karşısında şok geçirerek geçen hafta boyunca sokaklara döküldüler. Protestolara çok sayıda öğrenci de katıldı ki trenlerden birindeki yolculardan birkaçı, üç günlük Ortodoks Oruç Ayı (Sarakosti) kutlamasının ardından Selanik’e dönen 20’li yaşlarındaki öğrencilerdi’ diye devam ediyor.

Kapanışta ise, BBC Avrupa muhabiri Nick Beake, ölümcül kazanın baharda yapılacak genel seçimlere hazırlanan Yunanistan için önemli bir siyasi mesele olarak ortaya çıktığını söylüyor.

Basında çıkan haberler olası bir tarih olarak 9 Nisan’ı vermişti, ancak analistler bu tarihin artık ertelenebileceğini söylüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...