Yunanistan Demiryolları eski güvenlik koordinatörü: 2020’den itibaren trene binmedim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Demiryolları eski güvenlik koordinatörü: 2020’den itibaren trene binmedim

Yunanistan Demiryolları TRAINOSE’nin eski Tren Güvenliği ve Trafik Direktörü Hristos Reçinas, 50’den fazla insanın ölümüne yıl açan Tempi’deki trajedi vesilesiyle demiryolu ağındaki güvenlik koşullarına ilişkin konuştu.

Reçinas, bir dizi hata yapılmadan böyle bir trajedinin gerçekleşemeyeceğini kaydetti ve ‘2020 sonuna kadar trafik izleme merkezi vardı. İlk kontrol istasyon şefi tarafından, ikincisi ise genel merkez tarafından gerçekleştirildi. Bir istasyon şefinin veya tren makinistinin hatasında yetişememizin ihtimali yoktu’ dedi.

Reçinas’ın belirttiğine göre, bu merkezde, bir istasyon şefi, bir makinist şefi ve bir hareket kurmay başkanı bulunmaktaydı ve 8 saatlik vardiyalarla 24 saat çalışıyordu. ‘Ancak 2020 itibariyle trenlere GPS koydular ve nerede olduklarını görüyorlar’ diye devam ederek, ‘güvenlik yok’ dedi.

Sinyalizasyon sisteminin ‘2011 yılı sonu 2012 yılı başından itibaren’ çalışması gerektiğine açıklık getiren Reçinas, ‘Merkez yoksa körü körüne gidiyorlar’ diyerek istasyon şefinin her türlü hatayı yapabileceğini vurguladı.

Mevcut koşullarda tren yolculuğunu tercih edip etmeyeceği sorulduğunda, olumsuz cevap vererek, merkezin işleyişinin durduğu 2020 sonundan beri kendisinin trene binmediğini bildirdi.

Reçinas, ‘2020’nin sonundan itibaren trene binmiyorum’ dedi.

Tutuklanan ve ağır bir iddianameyle karşı karşıya olan istasyon şefine de atıfta bulunan Reçinas, ‘Hem onu geri getirdikleri, eğittikleri ve istasyon şefi yaptıkları için, hem de onu Larisa’ya koyduğu için sorumluluklar var. İstasyon şefi, bana bir maddenin etkisi altında olduğu izlenimini veriyor’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...