İskeçe’de yılanlar ortaya çıktı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de yılanlar ortaya çıktı!

İskeçe’de yılanlar ortaya çıktı!

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın Larisa şehrinde görülen yılanlardan sonra şimdi de İskeçe’de (Xanthi) çok sayıda vatandaş özellikle otluk bölgelerde gördüğü yılanlardan şikayetçi.

Özellikle İskeçelilerin spor yapmak için tercih ettiği Ektenepol bölgesindeki otluk alanlarda yılanların görüldüğü ifade edilirken, bir vatandaş ise apartmanın girişinde yılan saldırısına uğradığını dile getirdi.

Thraki’nin haberine göre Yeşilden Sorumlu İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Thomas İliadis bugüne kadar kendilerine konuyla ilgili herhangi bir şikayetin gelmediğini ifade ederken “Bu, konuyla ilgilenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. O bölgedeki bütün otların kesilmesi programımızda yer alıyordu” dedi.

İskeçe Veterinerlik Dairesi Müdürü Konstantinos Gazinos ise “Bu dönemde yılanların artmasına yol açacak herhangi bir neden yok. Vatandaşlar yılanla karşılaşırsa kesinlikle temastan kaçınsın ve yavaşça uzaklaşsın. Evlerinin içine yılan girmesi durumunda ise hemen itfaiyeye haber versinler” dedi.

Thraki’ye konuşan İskeçeli bir vatandaş ise uğradıkları yılan saldırısını şöyle anlattı:

“Bir arkadaşımla apartmanın girişinde kahve içtiğimiz sırada bir yılanın bize doğru geldiğini gördük. Aramızda iki metre bir mesafe vardı ve yılanın saldırgan bir tutum içerisinde bize doğru hareket ettiğini fark ettik ve panikleyerek kaçmaya başladık. İnternette yaptığım araştırma sonrası gördüğüm yılanın engerek olduğunu anladım. Komşularımla olayı paylaştığımda bölgede yılan gören tek kişinin ben olmadığımı anladım. Belediyenin bu bölgedeki otlarla ilgili bir şey yapması gerektiğini düşünüyorum”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et