Hız sınırını aşanlara yeni cezalar geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hız sınırını aşanlara yeni cezalar geliyor

Denetim yapan trafik ekipleri

Sürücüler tarafından tehlikeli araç kullanma ve aşırı hız yapma cezaları Avrupa çapında sertleştiriliyor. Amaç trafik kazalarını azaltmak.

Başlangıç, kısa süre önce bir mahkemenin aşırı hızla giden sürücüyü hapse atmaya ve arabasına el koymaya karar verdiği Danimarka’da yaşandı.

42 yaşındaki bir sürücü, hız sınırının 100km/s üzerinde hızla araç kullanırken yakalandı. Kullandığı Porsche 911 (993) model araç, açık artırmaya çıkarıldı ve geliri kamu kasasına gidecek.

Söz konusu olay, yeni ve daha katı yasaların uygulanmasının ertesi günü kaydedildi ve 42 yaşındaki sürücü, hız sınırını aşmaktan aldığı 20 günlük hapis cezasına ek olarak, ehliyetini de 3 yıllığına kaybetti.

Söz konusu durumda hız sınırının aşılmasının yüzde 100 olması nedeniyle bu kararın alındığı kaydedilirken, ancak sınırın aşılması bu kadar büyük olmasa bile, sürücünün alkol ölçerde testi pozitif çıkmış olsaydı bile cezanın aynı olacağı ekleniyor.

Cezaların katılaştırılması, sürücünün diğer yol kullanıcıları için tehlike oluşturduğunu gösteren tüm ihlaller için para cezalarında yüzde 50’lik bir artışı içeriyor ve bu nedenle yasadışı da yarışları da kapsıyor.

Bu, tabii ki, sokaklarda anti-sosyal davranışlara son vermek için gerekli iradenin var gibi göründüğü Danimarka’da yaşanıyor.

Atina Polis Memurları Sendikası Başkan Yardımcısı Nikos Rigas, ‘Daha katı cezaları olan yeni bir Trafik Kanunu (KOK) tartışılıyor’ dedi.

Rigas, sürücünün ceket giymesi halinde para cezası kesileceğine dair duyulan haberler vesilesiyle ise ‘Sürücünün hareket özgürlüğü olması gerektiğini’ vurguladı.

Yeni KOK’ta, ölümlü trafik kazalarına neden olmakla doğrudan ilgili ihlaller için cezalar ve para cezaları katılaştırılıyor.

Temel yeniliği, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı liderliği tarafından duyurulduğu üzere, cezaların araçla bağlantısının kesilmesi ve bunların esas olarak ihlali gerçekleştiren sürücüyle bağlantısı olacak.

Rigas, yeni KOK’un doğru yönde olduğunu söyledi. Sürücünün ne giyeceğine gelince, öncekiyle aynı şeyin geçerli olduğu yorumunu yaptı.

Son olarak, Atina Polis Memurları Sendikası Başkan Yardımcısı araçlarda kaymaz zincirlerin zorunlu olarak satın alınmasından bahsetti. ‘Araçlar donanımlı olmalı. Ama en önemli şey onları nasıl kullanacağını bilmek’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...