Bakoyanni, Predator korkusuyla telefon değiştirdiğini itiraf etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakoyanni, Predator korkusuyla telefon değiştirdiğini itiraf etti

Dora Bakoyanni

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in ablası, eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, verdiği bir röportajda çok ilginç bir açıklama yaptı.

ND Hanya Milletvekili, kendisinin ve oğlu Kostas ile kızı Aleksia’nın dinleme kurbanı oldukları ve cep telefonlarının kötü amaçlı yazılımlardan etkilendiği yönündeki raporlarla ilgili kendisine gelen bir soruda, eskisini kontrol için yurt dışına göndermeden, yeni cihaz alındığını itiraf etti.

Dora Bakoyanni başlangıçta ‘Hayır. Onları ben göndermedim ama tamamen dürüst olmak gerekirse telefonumu değiştirdim. Ama onları ben göndermedim’ dedi ve ekledi:

‘Bu yazılımların ne olduğunun farkındayım var çünkü Avrupa’da onlarla ilgilenen bir komitenin üyesiyim. Kendimizi korumak için belirli hamleler yaparak, yer ve benzeri şeyler ilan etme yeteneğine sahip olduğumuz yanılsamasına kapılmıştım. Uluslararası alanda karşılaştığımız en büyük sorunlardan biridir. Şu anda bu kötü amaçlı yazılım, endüstrilerde, iş adamlarında bu tür bir izleme yapmak için kullanılan ‘X’ kişilerin elinde’ dedi.

ND Milletvekili, cihazına nasıl ve kim tarafından bulaştığını öğrenmek isteyip istemediğine ilişkin başka bir soruya şu yanıtı verdi:

‘Tabii ki istiyorum. Ve bu adaletin yaptığı ikinci soruşturma. Verecek bir bilgim yok çünkü başka bir şey bilmiyorum. İzlenildiğimi okudum, telefonumu değiştirdim ve bir daha uğraşmadım. Ama izlenip izlenmediğimi ve gerçekten de yargıç onu bulduğunda bu izlemelerden sorumlu biri olup olmadığını bilmek istiyorum.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...