KKE, Mustafçova’ya rüzgar türbinleri kurulmasına karşı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

KKE, Mustafçova’ya rüzgar türbinleri kurulmasına karşı

Yunanistan Komünist Partisi’nin (KKE) İskeçe (Xanthi) il örgütü, dağlık bölgeye dev rüzgar türbinleri kurma planıyla ilgili bölge halkının Rodop sıradağlarında hazırlanmakta olan yeni suçu durdurması gerektiğini söyledi.

‘Danimarkalı çok uluslu ‘Vestas’ tarafından yeni bir ‘yeşil’ rüzgar yatırımı olarak, göbek yüksekliği 125 metre ve kızak yüksekliği 162 metre olan 33 (!) dev rüzgar türbininden oluşan bir endüstriyel rüzgar parkı kurma girişimi Mustafçova (Miki) Belediyesi’nın Ilıca (Thermes), Sinikova (Satres) ve Mustafçova köylerinde bulunan dağlık bir ormanlık alanda kurulmak istenmektedir’ denilen açıklamada, ‘Sunulan ‘yeşil’ yatırım, esasen, tek amacı çok uluslu bir şirketin kârı ve Yunan burjuvazisi ile Avrupa Birliği’nin planlarının uygulanması amacıyla, öngörülemeyen sonuçlarla bölgenin doğal ortamının tahrip edilmesidir’ ifadeleri kullanılıyor.

‘Bu, ND, SYRIZA ve diğer tüm burjuva partilerinin onu kimin daha etkin uygulayacağı konusunda yarıştığı sözde yeşil sosyal anlaşma olan AB’nin enerji liberalizasyonu ve ‘yeşil büyüme’ politikasıyla ilgili. ND ile SYRIZA arasında, hangisinin dağlara ve denizlere daha fazla rüzgar türbini ‘dikeceği’ ihale sırası tipiktir’ diyen KKE, ‘Hep birlikte ‘yeşil büyüme’ politikasında su içiyorlar ve zamanla halk karşıtı kurumsal çerçeveyi inşa ediyorlar, bu çerçeve şunları içeriyor: Enerji borsası, kirletici borsası, linyit kömürsüzleşme, pahalı doğal gaza enerji bağımlılığı, tekel gruplarının ‘Yeşil Fon’ ve ‘Kurtarma Fonu’ndan gelen sıcak parayla finanse edilmesi.’

‘Enerjinin Kurtuluşu’na verilen çok yönlü destek nedeniyle sıradan hane halkları için elektrik fiyatı hızla artıyor’ denilen açıklamada, ‘Yeni Yeşil Anlaşma, iş gruplarının fahiş fonlarının ‘yeşil yatırımlarından’ kârlı bir çıkış yolu ve insanların yaşadığı sorunları daha da kötüleştiriyor. Bu, rüzgar parklarının kurulu olduğu alanlardaki deneyimler ve doğal çevre ile yerel ekonominin büyük tahribatı, enerji yoksulluğunu yoğunlaştıran çok pahalı elektrik tarifeleri ile doğrulanmakta. Yeşil büyüme ‘cennetinin’, çok pahalı rüzgar türbinlerini üreten Enerji grupları için bir cennet olduğu ortaya çıktı’ diye ekleniyor.

KKE, halkı bıu tahribata karşı mücadeleye davet ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...