Bakan Georgiadis, Zaharaki ve Çakiris Batı Trakya’ya geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Georgiadis, Zaharaki ve Çakiris Batı Trakya’ya geliyor

Olympia Forum tarafından düzenlenen 1. Doğu Makedonya ve Trakya Forumu, 22-23 Şubat Çarşamba ve Perşembe günleri Dedeağaç’ta (Alexandroupoli) gerçekleştirilecek.

Forumun hedefi Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinin özel jeostratejik önemi vurgulamak ve gelecekteki ekonomik gelişme umutlarını araştırmak.

Doğu Akdeniz’de yoğun jeopolitik yeniden düzenlemeler çağında bölge, bir ekonomik ve enerji merkezi olmasının yanı sıra bir kültür ve bir arada yaşama yeri olmasına izin veren karşılaştırmalı coğrafi, nüfus, kültürel ve ekonomik avantajları bir araya getiriyor.

Konferansa Yunanistan’dan ve yurtdışından önde gelen akademisyen ve entelektüellerin, bölgede faaliyet gösteren veya faaliyet göstermek isteyen büyük şirketlerin temsilcilerinin yanı sıra ulusal ve yerel düzeydeki siyasi liderliğin temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Dedeağaç’ın Konferans yeri olarak seçilmesi, yakın gelecekte önemli bir ticaret ve enerji kapısı ve bir kentsel gelişim modeli olma garantisine sahip bir şehir olarak özellikle önemli.

Şimdiye kadar teyit edilen konuşmacılar arasında Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis’in yanı sıra Kalkınma ve Yatırımlar Bakan Yardımcıları İoannis Çakiris ve Turizm Bakan Yardımcısı Sofia Zaharaki yer alıyor.

Ayrıca, ABD Senatörü ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Kaynaklarından Sorumlu Müsteşarı Sayın Geoffrey Pyatt ve Yunan-Amerikan Liderlik Konseyi (HALC) İcra Direktörü Endy Zemenidis’in de internet üzerinden katılımları bekleniyor.

Birinci Doğu Makedonya ve Trakya Forumu, Bulgaristan’ın Yunanistan Büyükelçisi Valentin Poryazov ve Ukrayna Büyükelçisi Sergii Shutenko’nun da katılımlarıyla onurlandırılacak.

Bağımsız Kamu Gelir İdaresi (AADE) Başkanı Sayın Yorgos Piçilis ve Ulaştırma Genel Sekreteri Sayın İoannis Ksifaras da foruma katılacak.

Konferans, Yunanistan’ın en büyük bölgesel kalkınma konferansı olan Olympia Forum’un himayesinde düzenleniyor ve Olympia Forum’un ilkelerini ve felsefesini ihraç etmeye yönelik ilk girişim.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...