Gümülcine karnaval etkinlikleri takvimi belli oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine karnaval etkinlikleri takvimi belli oldu

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehri, Çiknopempti’den Cumartesi gecesi karnaval geçit törenine dek partilerle kışa veda edecek.

Gümülcine Belediyesi’nin Kâr Amacı Gütmeyen Kültür, Eğitim ve Spor Şirketi (DKEPPAK) tarafından düzenlenen üç günlük karnaval etkinliklerinin ayrıntılı programı belli oldu.

Şehir ve dernekleri, Cuma gününden Cumartesi gecesi karnaval geçit törenine kadar üç günlük bir ziyafet için hazırlanıyor.

Ayrıntılı olarak program:

16 Şubat Perşembe: Gümülcine Şehir Meydanı’nda saat 18:00’den itibaren, günün geleneksel etkinliği, ücretsiz suvlaki (şiş), şarap ve dans. ‘Lalitades tis Rodopis’ grubu da şarkılarıyla eşlik edecek.

17 Şubat Cuma: Gümülcine Meydanı’nda saat 20:30’dan itibaren Rodop Gençlik Derneği’nin düzenlediği etkinlikle bu yılki KOMon PARTİ başlıyor. Ateşin etrafında ziyafet kurulacak ve ‘Evritiki Zygia’ grubu ile dans başlayacak.

18 Şubat Cumartesi: Çanaklio’nun önünde saat 19:00’dan itibaren büyük karnaval geçit töreni başlayacak ve Demokritu ve Orfeos caddeleri boyunca şehrin en eğlenceli kulübü Trel@akademi liderliğindeki şehrin en büyük kışa veda partisi için Şehir Meydanı’na yönelecek. KOMon PARTY bu yıl yine şehirden, bölgeden ve yurt dışından yaklaşık 30 karnaval grubunu bir araya getiriyor ve katılımcılar sabahın ilk saatlerine kadar çılgınca eğlecekler.

Öte yandan, geçit töreni sırasında, karnaval müdavimlerinin ve onu izleyecek halkın güvenliği için etkinlikle ilgili yollar kapatılacağından, sürücülerin o saatlerde sabırlı olmaları ve yapılacak trafik düzenlenmesi için talimatlara uymaları isteniyor.

17 Şubat Cuma günü saat 11.00’de DKEPPAK ofislerinde, karnaval yürüyüşüne katılacak grupların sıralaması için kura çekileceği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...