Batı Trakya’da haftasonu turist trenleri çalışsın önerisi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da haftasonu turist trenleri çalışsın önerisi

İskeçe (Xanthi) Otelciler Başkanı Yannis İeropulos, Batı Trakya’da haftasonu turist treni güzergahının işletilmesini önerildi.

ERT’e konuşan İeropulos, ‘Yeni hattın çalışmaları tamamlanana kadar, OSE’nin İtalyan yöneticileri tarafından kârsız olarak değerlendirilen eski hattın devre dışı kalması doğru değil, çünkü devlet tarafından desteklendi’ dedi.

İeropulos, Dedeağaç (Alexandroupoli) – Gümülcine (Komotini) – İskeçe – Kavala – Drama güzergahında haftasonu turist trenleri seferlerinin gerçekleşmesi için Doğu Makedonya – Trakya’daki tüm milletvekillerinin ve Eyalet İdaresi’nin baskı yapması gerektiğini söyledi.

Otelciler Başkanı, örneğin Nestos’u ziyaret etmek isteyenlerin, bölgenin işletmelerini de güçlendirdiğini vurguladı.

Öte yandan İskeçe ilinden sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Kurtidis de, konu hakkında ‘Mevcut demiryolu ağı ya bir turist treni ile ya da Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’nin 5 ilinde yaşayanların hareketi için kullanılmalıdır’ dedi ve önümüzdeki birkaç gün içinde konuyla ilgili kurumları bir toplantıya çağıracağını sözlerine ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...