İskeçe Karnavalı’nda 15 bin kişi geçit törenine katılacak, binlerce turist gelecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Karnavalı’nda 15 bin kişi geçit törenine katılacak, binlerce turist gelecek

İskeçe Karnavalı 2021 - Xanthi

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) şehrinde vatandaşlar, 3 yıl boyunca koronavirüs pandemisi ve ülke genelinde uygulanan sağlık önlemleri nedeniyle Yunanistan’ın kuzeyindeki en büyük karnaval etkinliğinden mahrum kaldı.

Bu, neredeyse 60 yıllık bir tarihe sahip olan ve Batı Trakya’nın modern tarihine ayrılmaz bir şekilde ‘bağlı’ olan bu büyük karnaval kutlamasına katılamayan İskeçe sakinleri için zor bir 3 yıldı.

Bu yıl, üç yıl sonra, 15 gün sürecek ve etkileyici karnaval geçit töreniyle sona erecek olan karnavalın başlaması için her şey yeniden hazır.

Bugün öğleden sonra şehrin Demokrasi Meydanı’ndaki etkinliklerin başlayacak ve ardından ünlü şarkıcı Lena Zevgara’nın konserini gerçekleşecek.

Trakya Folklor Festivalleri, İskeçe’nin tüm sakinlerinin onları birleştiren şeyi vurgulamak için ortak çabalarıdır. Tüm yıl boyunca ekip olarak çalıştıkları ortak hedefleridir. Nihai sonucun gösterdikleri çabalara layık olması için onları ayıran bu işbirliği ruhudur. İştah, ruh hali ve tükenmez bir hayal gücüyle dolu olarak, herkese Trakya Kültürünün büyüklüğünü göstermek için güçlerini birleştirecekler.

1965’ten beri ‘bin rengin şehri’ İskeçe, Cadılar Bayramı mevsiminde kutlar, eğlendirir, anıları canlandırır, gelenek ve görenekleri canlandırır ama her şeyden önce herkese Trakya Folklor Festivalleri’nin ünlü Karnavaldan daha fazlası olduğunu hatırlatır.

Hem İskeçe halkının hem de komşu şehirlerdeki Trakya ve Doğu Makedonya sakinlerinin tüm yıl boyunca beklediği önemli bir kültür kurumu, tanınmış bir sanatsal etkinlik, katılımcı bir kutlamadır.

Tüm bu nedenlerle İskeçe karnavalı gençler ve yaşlılar için o kadar önemli ki, önceki yıllarda koronavirüsten korunmak amacıyla yetkililerin emir ve yasaklarına güçlükle ve birçok tepki altında uydular.

26 Şubat Pazar günü gerçekleşecek olan bu yılki karnaval yürüyüşüne, toplam 38 kulüpten 15 binden fazla katılımcının katılması bekleniyor.

Önkoşul ise, karnaval kulübü katılımcılarının, şehrin her köşesinde düzenlenen büyük karnaval geçit töreninden önce düzenlenen düzinelerce karnaval partisinin hiçbirinde kulübün yeni karnaval kıyafetini giymemesi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Trakya Folklor Şenliklerinde birçok karnaval ve folklor etkinliğinin yanı sıra çok sayıda kültür ve sanat etkinliği yer almakta olup, ağırlıklı olarak gönüllülerin, karnaval ekiplerinin ve kültür derneklerinin üyelerinin geniş katılımı söz konusu.

Popüler sanatçılar ve müzik gruplarının yanı sıra çeşitli yerel müzik grupları, etkinlik boyunca hem gençleri hem de yaşlıları heyecanlandırarak kendi kutlama dokunuşlarını yapacak.

Ziyaretçiler, kurulacak açık hava etkinliklerinde hem İskeçe’nin merkezinde hem de mahallelerde eşsiz eğlence ve cümbüş dakikaları yaşayacaklar.

Trakya Halk Şenlikleri ve büyük karnaval geçit töreni, bu yıl da Kosinthos nehri kıyısında, ‘Tzaros’u yakma geleneğiyle, onlarca havai fişek eşliğinde muhteşem bir atmosferde son bulacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...