Barbara kötü hava dalgası geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Barbara kötü hava dalgası geliyor

Yunanistan’da devlet aygıtı, Barbara kötü hava dalgası öncesi olağanüstü durumlar karşısında hazırlıksız yakalanmamak için önlem alıyor.

Devlet aygıtı kar yağışı ve hava şartları nedeniyle meydana gelmesinden oluşabilecek olası risklerle başa çıkmak için operasyonel planlar hazırladı.

Pazar günü öğle saatlerinde, kötü hava koşulları nedeniyle okulların tam kapanıp kapanmayacağına ilişkin kararların verilmesi bekleniyor.

Attiki Eyalet Başkanı Yorgos Patulis, okullarla ilgili kararları almak için Pazar günü ilgili bir toplantı yapılacağını söyledi.

Patulis, şiddetli hava olaylarına karşı devlet aygıtının hazır olması için Attiki Eyaleti’nde sürekli toplantılar yapıldığını vurguladı. Aynı zamanda, ‘Hem tuz hem de makine olarak hazırız’ dedi.

5 Şubat Pazar gününden itibaren ülke, düşük sıcaklıklar, şiddetli don, yer yer yoğun kar yağışı ve denizlerde şiddetli kuzey rüzgarları ile karakterize edilecek ‘şiddetli’ bir kötü hava dalgası ile karşı karşıya kalacak.

5 Şubat Pazar gününden 7 Şubat Salı gününe kadar, ülke genelinde hissedilecek önemli bir sıcaklık düşüşü olacak. Sıcaklık düşüşü 8-10 ve lokal olarak 10-12 derece civarında olacak.

Alçak rakımlara kadar kar yağışının, özellikle Sporades, güneydoğu Tesalya, Evia, Viotia, Attiki, Kiklades Adaları, Doğu Peloponisos/Mora ve Girit olmak üzere ülkenin doğu ve güney kesimlerinde meydana gelmesi bekleniyor.

Batı Trakya’nın bazı kesimlerinde, kuzeydoğu Ege’deki adalarda ve Halkidiki’de de geçici kar yağışı meydana gelmesi muhtemel.

Öte yandan ‘Barbara’ kötü hava dalgası için acil önlemler şöyle sıralnıyor:

  • Tüm araçların kar zinciri donatılması zorunludur.
  • Yunan Polisi Cumartesi sabahından itibaren sıkı kontroller yapacak.
  • Yoğun kar yağışı olan bölgelerde ağır araç trafiğinin yasaklanma ihtimali son derece yüksek. Özel dikkat gereklidir.
  • Vatandaşlara hareketlerini kesinlikle gerekli olanlarla sınırlamaları şiddetle tavsiye ediliyor.
  • Taşınmanın gerekli olması halinde, yola çıkmadan önce, Yunan Polisinin web sitesinden yol ağının mevcut durumu ve geçilebilirliği hakkında ve Ulusal Meteoroloji Servisi’nin web sitesinden hakim hava koşulları hakkında bilgilenme çağrısı yapılıyor.
  • Ayrıca, kendini koruma önlemlerini almak için her türlü özen gereklidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...