Yarın Batı Trakya’ya da kar bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yarın Batı Trakya’ya da kar bekleniyor

Yunanistan’da Ulusal Meteoroloji Servisi’nin (EMY) tahmin verileri, 5 Ocak Pazar gününden itibaren karın geldiğini gösteren bir acil durum bülteni yayınladı.

Kuzey Avrupa’dan gelen ortak hava kütleleri, 5 Şubat’tan itibaren daha da güneye hareket ederek ülkemizde ‘Barbara’ adı verilen kötü hava dalgasına neden olacak.

Kötü havanın ana özellikleri, düşük sıcaklıklar, şiddetli don, doğu Yunanistan’ın ovalık bölgelerinde bile yerel olarak yoğun kar yağışları ve ayrıca denizlerde şiddetli kuzey rüzgarları olacak.

Yarın kar yağışından etkilenecek bölgeler:

  • Sabahın erken saatlerinden itibaren Kuzey Ege adaları ve öğlene kadar Batı Trakya ve Halkidiki.
  • Gün ortasından önce kar yağışı daha da güneye yayılacak, yoğunlaşacak ve Sporades Adaları’nı, Tesalya’nın doğu kısımlarını, Evia’yı ve doğu Sterea’yı, özellikle Viotia ve Attiki’yi etkileyecek.Bu bölgelerin alçak kesimlerinde bile kar yağışı meydana gelecek.
  • Öğleden sonra, dağlık bölgelere kar yağacak – çoğunlukla orta ve kuzey Kiklades Adaları ile Girit’teki yarı dağlar. Girit’te kar yağışı zaman zaman yoğun olacak.
  • Kar fırtınaları ağırlıklı olarak Ege’nin deniz ve kıyı kesimlerinde meydana gelecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...