Hayvan otlatma yönetiminde değişikliğe gidiliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hayvan otlatma yönetiminde değişikliğe gidiliyor

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Yorgos Georgantas, ‘Zootechnia’ sergisini besicilik, domuz çiftçiliği, kümes hayvanları ve balıkçılığı yeniden başlatmak için bir fırsat olarak nitelendirdi.

Bakan otlatma yönetim planları hakkında önemli bir açıklama yaptı.

‘Yunan hayvancılık sektöründe yıllardır yaşadığımız ve kalkınmayı engelleyen birikmiş iş yükü’nden bahseden Georgantas, ‘Geçmişten gelen, Yunan hayvancılığının en büyük birikimi olan ve yetkili Avrupa organlarından ithamlara neden olan ve yerel düzeyde gelişmeyi engelleyen ve yetiştiricilerin mera yönetimine katılımını engelleyen bir birikimdir’ dedi.

Georgantas, ülkedeki 5 bölge konseyinin (Orta Yunanistan, Girit, Doğu Makedonya-Trakya, Batı Makedonya ve Epir) halihazırda otlatma ihalelerini takip etmek üzere bakanlıkla yapılacak programlama sözleşmesini onaylayan kararlar aldığını açıkladı.

Bakan, diğer tüm bölgelerin de aynı yolu izlemesine yardım edileceğini ve gerektiğinde bakanlığın ihaleyi tamamlamaya hazır olmayan bölgelere yardım edeceğini kaydetti.

Georgantas, ‘Özellikle kapsamlı hayvancılık için, meraların gerçek anlamda gelişmesine ve çevrenin korunmasına ve hayvancılık çiftçilerinin gelirini artıracak yeni ekolojik planlarla istişare yoluyla olanak sağlayacaktır’ diye ekledi.

Üretim maliyetinin tüm Yunan üreticilere büyük dert olduğu çok zor bir dönemde, bu fuara hem ülke hem de katılımcılardan yoğun katılımın, verimli bir faaliyet için var olan büyük ilgiyi gösterdiğini vurguladı.

Hayvancılık destek önlemlerine atıfta bulunarak, altyapı projelerine ve özellikle kırsal yol inşaatına ve Eyaletlerle işbirliği içinde halihazırda yapılmış olan çalışmalara ve ayrıca 75.000 çiftçiye kendi fotovoltaiklerini kurma fırsatı verilen programa atıfta bulundu.

‘FPA’yı yüzde 13’ten yüzde 6’ya indirdik. Yüzde 2’lik ciro ve bugün ödemeye hazır olduğumuz 89 milyonluk ciro ile Yunan hayvancılık sektörünü 2 kez güçlendirdik’ diyen Georgantas, ayrıca, kooperatif programlarına katılan çiftçiler veya yetiştiriciler veya üretilen ürünü sözleşmeli çiftçilik veya hayvancılık yoluyla teslim edenler için gelir vergisinde yüzde 50 indirim sağlayan hükme atıfta bulundu.

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı ‘Organik hayvancılık ve tarımın temelleri atılmakta olduğu için hayvancılıkta önemli bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki üç yılda sadece organik hayvancılık için 305 milyon verilecek. Hiç verilmemiş çok önemli bir miktar’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...