Arnavutoğlu: Dondurucu soğuk geliyor, ama kar yağmayacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Arnavutoğlu: Dondurucu soğuk geliyor, ama kar yağmayacak

Yunanistan’ın ünlü meteorologlarından Sakis Arnavutoğlu’nun ERT hava durumu raporunda, kuzeyden gelen ve içinde bulunduğumuz hafta sıcaklığı düşürmesi beklenen soğuk istilası olacağını belirtti.

Arnavutoğlu, Yunanistan’da günlerce sürecek ve cıvayı düşük seviyelerde tutacak bir kuzey akımından bahsetti.

Sakis Arnavutoğlu’ya göre, hafta boyunca ve özellikle Cuma gününe (3 Şubat) doğru kuzeyden ülkeye doğru soğuk hava kütleleri inecek, ancak doğu ve kuzeyde bir miktar geçici kar yağışı dışında kar yağışı beklenmiyor.

ERT hava tahmincisinin açıkladığı gibi, özellikle hafta sonuna doğru, cıva önemli ölçüde düşerken, kuvvetli kuzey rüzgarları nedeniyle soğuk hissi daha da artacak.

Bu inişin haftasonuna kadar merkezi Sterea dağlarındaki bazı yerler dışında herhangi bir fenomen getirmeyeceğini, Evia ve Attiki’nin ise yerel kar yağışlarından bir süre etkilenebileceğini açıkladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...