Çipras: Parlamento feshedilsin – Oylamalara katılmıyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Parlamento feshedilsin – Oylamalara katılmıyoruz

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, SYRIZA’nın yasama projesiyle ilgili Meclis’teki oylamalara katılmayacağını açıklarken hükümete eleştiride bulundu.

Hükümete yönelik gensoru önergesinin ardından Çipras, bugün Zappeion’da düzenlediği basın toplantısında, Parlamento’nun feshedilmesini ve seçimlerin bir an önce yapılmasını istedi.

Basın toplantısının başında ‘Ülkemizde son yıllarda güçlüler güçleniyor’ diyen anamuhalefet lideri, Yeni Demokrasi ve hükümet yetkililerinin karıştığı yolsuzluk skandallarının ülkenin siyasi hayatını belirlediğini vurguladı.

Çipras ‘Demokrasi ve sosyal uyum kurumlarındaki erozyon çok derinlere gitti. Güçlünün lehine büyük bir zenginlik dağılımı var. Kâr kışkırtıcı bir şekilde korunuyor’ dedi.

Dinleme skandalıyla ilgili olarak ise SYRIZA lideri, telefon dinlemenin başbakanın gözetimi ve rehberliği altında gerçekleştiğini vurguladı ve ulusal güvenliğin bu güç oyunlarının bir parçası haline geldiğini söyledi.

‘Gizli dinleme ağı bir arıza değildi. Hırsızlık ağlarını tamamlamak istediği karmaşık bir plandı.
Hukukun üstünlüğünü hiçe saydılar. Bu Miçotakis rejimidir’ diyen Çipras ‘Sayın Miçotakis, demokratik gücün istismarcısıdır’ diye ekledi.

Çipas, ‘Böylesine çürümüş bir duruma tahammül edilemez. Anamuhalefet, olarak 156 milletvekili karar verse de bu saptırmanın yasallaşmayacağını ilan ediyoruz. Bizim için hükümet ahlaki ve politik olarak düşmüştür. Bir saniye daha kalamaz. Parlamentonun derhal feshedilmesini ve üç hafta içinde derhal seçim yapılmasını talep ediyoruz’ dedi.

SYRIZA lideri, ‘Gensoruyu millete götürüyoruz. Sayın Miöotakis bunu inkar ettiği sürece, SYRIZA, dikkat dağıtıcı bir hükümetin yasama çalışmalarını meşrulaştırmayacaktır. Şu andan itibaren, neonazi suç çetesini yeniden ön plana çıkarma girişimiyle mücadelede yer almamız dışında, Parlamento’da yapılacak hiçbir oylamaya katılmayacağız. Tüm siyasi partileri ve sendikaları demokrasi için bir güvenlik duvarı oluşturmaya çağırıyoruz. Demokrasi her vatandaşın savunmasında olduğu sürece canlıdır’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...