6 bin evroya kadar borçlu olanlara yeniden elektrik bağlama ve borç silme kimler için geliyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

6 bin evroya kadar borçlu olanlara yeniden elektrik bağlama ve borç silme kimler için geliyor?

Elektrik faturalarının yüzde 100’e varan kısmının Enerji Dönüşüm Fonu’ndan sağlanan kaynaklarla ödenmesi, 31 Aralık 2022 tarihine kadar vadesi geçmiş elektrik kesintisi olan hassas durumdaki haneler tarafından, ana konutlarının elektrik faturasına ilişkin ödemelerini karşılamak şartıyla talep edilebilecek.

Maliye ve Enerji Bakanlarının kararıyla, elektrik arzının yeniden bağlanması için bir defaya mahsus özel yardım verilmesi, borçlar ve kesintiler dahil olmak üzere 31 Aralık 2022’ye kadar uzatıldı, önceki uzatma Haziran 2022’nin sonuna kadar olan süreyi ilgilendiriyordu.

Borcun 6.000 evroya kadar olması durumunda, tüketiciyi zorlamadan tamamen ödenirken, daha uzun vadelerde destek kademeli olarak yüzde 75’ten yüzde 30’a düşürülecek (12.000 Euro’nun üzerindeki borçlar için).

Başvurular yerel yetkili Belediyeye yapılacak ve değerlendirilecek yararlanıcılar aşağıdaki kriterleri karşılamalı:

  • Vadesi geçmiş borçları olması ve 31 Aralık 2022 tarihine kadar şebekeden ayrılmış olması ve süreç tamamlanana kadar şebekede olmaması
  • Kesilen elektriğin ana konutunun elektriği olması
  • Tek kişilik bir hane için 9.000 evroya kadar, tek ebeveynli ve bir reşit olmayan çocuklu aile için 13.500 evroya kadar, bir çocuklu çiftler veya iki çocuklu tek ebeveynli aileler için 15.750 evroya kadar, dört kişilik aileler için18.000 evro, beş kişilik aileler için 24.750 evro ve altı kişilik aileler için 27.000 evro yıllık toplam vergilendirilebilir gelire sahip olmak (engelliler için ekstra ek ücret).
  • Her bir ek üye için 15.000 evro ve maksimum 180.000 evro artışla, gayrimenkullerinin değeri tek kişilik bir hane için 120.000 evroyu geçmemesi.
  • Lüks yaşam vergisi hükümlerine tabi olmamak.

Başvurunun kabul edilmesi halinde, özel yardım tutarı DEDDIE tarafından doğrudan, özel yardımdan faydalanan kişinin borçlarının ödenmediği son elektrik tedarikçisine ödenir.

6.000 evroya kadar olan toplam borçlar için, borcun tamamı bir defada ödenecek, 6.001 ila 9.000 evroluk borcun yüzde 75’i, 9.001 ila 12.000 evroluk borcun yüzde 50’si ve 12.000 evronun üzerindeki vadesi geçmiş borçlar için yüzde 30’u. Bakiye faizsiz aylık taksitlerle kapatılırken, elektrik hiçbir ek ücret ödemeden yeniden bağlanacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...