Sürücü ehliyeti yenilemesi 128 evroya mal olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sürücü ehliyeti yenilemesi 128 evroya mal olacak

Yunanistan’da 2013 yılında sürücü ehliyeti almış veya eski veya kayıp ehliyetini yenilemiş sürücüler bir sorunla karşı karşıya.

Yni verilerle karşı karşıya kalacak olan sürücüler, 2028 yılında ehliyetlerini yenilemek için tekrar doktor kontrolünden geçecek ve 128 evro ücret ödeyecekler.

Yenileme ücretini pahalıya ödeyen ilk kesim, ulaşım yetkililerinin 2028’de sona eren yeni plastik kartları dağıttığı 19 Ocak 2013’ten sonra ehliyet alanlar oluyor.

Ayrıca pembe kart ehliyeti yeni plastik ehliyet kartıyla değiştirmek zorunda kalan sürücüler de yeni gerçekle karşı karşıya kalacak.

Ehliyetinizi yenilemek için 128 evro ödemeniz gerekecek. Bu miktar şunları içeriyor:

  • yenileme için 50 evroluk harç
  • ehliyet için 30 evroluk bir ücret
  • sabit damga vergisi makbuzu ve üçüncü taraf katkısı18 evro
  • her biri 10 evrodan iki doktor ücreti

Pembe kart, üçe katlanan diplomayı elinde bulunduranların ise yenilemek için 19 Ocak 2033 tarihine kadar süreleri olacak. Ne de olsa, tüm eski diplomaların 2033 yılına kadar değiştirilmesini ve her 15 yılda bir idari olarak gözden geçirilmesini sağlayan bir Topluluk Yönergesi var.

Örneğin 18 yaşında ilk kez 2013 yılında ehliyet alan bir kişi 2028 yılında ehliyetini yenileyip 128 evro ödemek zorunda kalacak ve daha sonra 2043 yılında 48 yaşına geldiğinde yeniden, sonra 2058’de 63 yaşına geldiğinde yeniden ehliyetini yenilemek zorunda kalacak.

Yani, yeni sürücünün 63 yaşına kadar üç kez doktorlardan geçmesi gerekecek ve her seferinde 128 evrodan ödeme yapılacak, eski ehliyetle ise ilk yenileme 65 yaşına girer girmez gerçekleşecekti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...