Hassas aileler için 300 evroluk yeni destek geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hassas aileler için 300 evroluk yeni destek geliyor

Yunanistan’da, muhtemelen Paskalya’dan önce, ‘hassas’ aileler için yeni bir destek paketi geliyor.

Düşük emekli maaşı alanların büyük kısmına, bir kereye mahsus 200-300 evro tutarında bir ödeme yapılması planlanıyor.

Maliye Bakanı Hristos Staykuras, bu yöndeki iddiaları doğrularken, ‘Yunan ekonomisinin bugün hareket etme şeklinin, Yunan toplumunun ve ekonomisinin hareket etmesini beklediğimiz şekliylee, 2023’te bir mali alan yaratılacağını tahmin ediyorum’ dedi.

Bu, hükümetin bu yılki enerji destekleri için 1 milyar evroluk özel rezervinden kurtarılacağı tahmin edilen fonların nasıl kullanılabileceğine dair planlar yapmaya başladığı anlamına geliyor.

Maliyeden alınan bilgiye göre, hanehalklarının enerji pahalılığına karşı desteklenmesi için bütçeye girilen 1 milyar evroluk rezervden, elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yaklaşık 600 milyon evro kalacak.

GSYİH’nın yüzde 1,6’sı hedefine karşı GSYİH’nın yüzde 1,3- 1,4’üne daralan 2022 faiz dışı açık ile birlikte, daha güçlü büyüme ve aşırı vergi gelirleri nedeniyle devlet kasasına en az 600 milyon evro daha akacağı tahmin ediliyor.

Bugünkü tabloya göre cari açığın 1,8 milyar azalması 2022 yılının 12 ayında gelirlerin 180 milyon evro fazla olması ve bütçe tahminlerine göre aynı dönemde giderlerin 1,98 milyar evro tasarruf etmesinden kaynaklanmakta.

Maliye ve enerji cephesindeki olumlu gelişmeler, hükümetin gelirleri artırıcı yeni müdahalelerinin önünü açıyor ancak serbest mali alana bağlı olarak, kapsamın Şubat sonu ve Mart başında kararlaştırılması bekleniyor.

Mevcut plan, Paskalya öncesinde hassas gruplara ve düşük emekli maaşı alanlara bir defaya mahsus olmak üzere bir yardım vermek, ki bununla birlikte bir mali rahatlama önlemi olasılığı da göz ardı edilmiyor.

İşletmelerin asgari ücret ve enerji yükündeki artış nedeniyle vergi indirimi talep ettiği bir dönemde, sigorta primlerindeki artışı dengeleyecek bir dizi teklif masaya yatırıldı. Vergi avansları ve ön ödeme ücretinin yeniden incelenmeye alındığı kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...